Stop de make-up blunders!

Stop de make-up blunders!

Iedereen maakt blunders, bewust of onbewust. That’s life. Maar sommige blunders en in dit artikel make-up blunders kun je gemakkelijk voorkomen!

Verkeerde keuze foundation
Oops. Best wel gênant om met de verkeerde teint foundation op rond te lopen. Dat niet alleen; ook te dik opgesmeerde foundation is een no-go! Dan accentueer je rimpels en oneffenheden juist. Het geeft een soort ‘masker-effect’, niet echt natuurlijk dus. Gemakkelijk te voorkomen door je te laten adviseren over de juiste teint foundation. Smeer het daarna – uiteraard – licht op.

Lipliner
Oke. Als je dan per se lipliner wilt gebruiken; doe het dan in dezelfde kleur als jouw lippenstift. Laat ze dan naar binnen toe mooi in elkaar overlopen. Op die manier valt jouw lipliner niet op en zal niemand je uitlachen.

Wenkbrauwen
Misschien meer een beauty blunder dan een echte make-up blunder, maar toch. Wees voorzichtig met jouw wenkbrauwen. Vormloze wenkbrauwen, te smalle wenkbrauwen, onregelmatige wenkbrauwen, of te hoog gevormde wenkbrauwen zijn – je raadt het al – genânt. Heb je haast? Epileer je wenkbrauwen dan niet. Beter niet, dan verkeerd. Neem de tijd ervoor, verwijder rustig aan haartje voor haartje. Op deze manier zorg je ervoor dat je er niet te veel verwijdert. Weet je niet zeker of je het zelf wel goed genoeg kunt? Laat het werk dan over aan een schoonheidsspecialiste. Wenkbrauwhaartjes groeien niet zo snel, als je een fout maakt zul je er ook lang tegen aan moeten kijken.

Uitgelopen make-up
Eehhhh. Niet zo charming. Probeer eens waterproof producten. Of gebruik poeder als basis. Zo maar wat tips om ervoor te zorgen dat jouw make-up niet of niet zo snel meer uitloopt. Misschien ook verstandig om overdag af en toe eens jouw make-up bij te werken. Just saying.

Mascara
Mascara maakt jouw make-up helemaal af, maar niet als je met oude mascara aan de gang gaat. Klonterige mascara geeft echt een belachelijk resultaat. Zorg er dus voor dat je met de juiste mascara aan de slag gaat!

Te
Wat te? Te veel, te weinig, te licht, te donker… Aaaah op die manier! Te, is nooit goed. Onthoud dat!

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: