Creëer een warme sfeer in het interieur deze winter met deze tips

Creëer een warme sfeer in het interieur deze winter met deze tips

Komen de koude dagen er weer aan? Dan haal je toch gewoon de warmte in huis? Wij hebben een aantal leuke tips voor je verzameld om een warme sfeer in huis te creëren. Zo maak jij jouw woning nog gezelliger. Of het nu om je woonkamer, keuken, werkkamer of slaapkamer gaat, de juiste sfeer is altijd belangrijk.

Steek wat kaarsjes aan

Hoe cliché het misschien ook klinkt, een warme sfeer in huis creëren doe je ook door kaarsjes aan te steken. In combinatie met je andere verlichting zorgt het kaarsje voor een heel rustgevend accent. Daarbij maakt het niet uit of je voor een grotere kaars of voor een waxinelichtje gaat.

Zorg ervoor dat de temperatuur aangenaam is

Je zal het zeker met ons eens zijn dat een koud huis ongezellig is. Zorg er daarom altijd voor dat de temperatuur in jouw woning aangenaam is. Vooral de kamers waar je veel bent, dienen warm te zijn. Zo voel jij je lekker op je gemak en kom je ook heerlijk tot rust.

Werk met kussens

Kussens zorgen voor extra comfort. Een bank waarin je helemaal weg kunt zakken, is toch heerlijk? Kussens zijn lekker zacht en zijn perfect om lekker uit te rusten. Je kunt ze overigens niet alleen op de bank of op een stoel leggen, maar ook op de grond. Voor echt relaxen zijn geen grenzen!

Kies voor voldoende verlichting

Voldoende verlichting zorgt er niet alleen voor dat jij comfortabel je ding kunt doen, het zorgt ook voor sfeer. Kies voor buizen die genoeg licht geven om wat werk bij te doen of om bij te lezen. Vergeet daarbij ook niet om de verlichting op de juiste plaats te hangen. Kijk maar eens om je heen. Welke meubels wil jij in de spotlights zetten?

Besteed aandacht aan kleuren

Wellicht ken je de termen ‘warme kleuren’ en ‘koude kleuren’. Ook kleuren hebben invloed op ons gemoed. Kies daarom voor warme kleuren wanneer je een warme sfeer in huis wilt creëren. Ook is het een goed idee om je te beperken tot een aantal kleuren. Neem kleuren die goed bij elkaar passen, zo ontstaat er een heel harmonieus beeld.

Gebruik hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat gecombineerd kan worden met elke interieurstijl. Natuurlijk kun je daarbij voor heel basic gaan, zoals voor meubels van pallets, maar je hebt ook mooi bewerkte houtsoorten, zoals kersenhout of beukenhout. Ga je echt voor de trends van 2018 en 2019, dan is mangohout een uitstekende keuze. Hout heeft niet alleen een mooie uitstraling, maar ruikt ook nog heerlijk als het onbewerkt is.

Wil je een warme sfeer in huis creëren? Vergeet dan ook vooral niet om wat persoonlijke accenten aan je woning toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat jouw woning echt lijkt te leven.