Menu
Wonen

Hoe creëer je de optimale sfeer voor een babykamer

Een babykamer is eenvoudig gezegd met een wieg of ledikant, commode en kast al snel optimaal ingericht. Maar dan ben je er nog niet. Je wilt natuurlijk dat je kindje de mooiste, liefste, leukste, grappigste of stoerste kamer krijgt. Dat verkrijg je door er sfeer aan toe te voegen. Dat kan op verschillende manieren. Hoe? Je leest het hier.

Stijl bepalen

Voordat je alle spullen voor je babykamer in gaat slaan, is het handig om eerst je gewenste stijl te bepalen. Inspiratie hiervoor kun je bijvoorbeeld uit woonmagazines halen of je struint een avondje door alle foto’s op Pinterest. Ga er samen met je partner eens goed voor zitten en maak keuzes uit de verschillende mogelijkheden. Voor het inrichten van een kinderkamer kun je als je kind wat ouder is het hier ook bij betrekken. Maak van de uitgezochte mooiste items een collage op een moodboard. Deze kun je dan gebruiken als leidraad voor de inrichting van je allermooiste babykamer.

Persoonlijk

Maak de kamer van je kindje zo persoonlijk mogelijk. Dan krijgt het een geheel eigen stijl en dat maakt het extra bijzonder. Maak bijvoorbeeld gebruik van je eigen spullen van vroeger en steek dat in een nieuw modern jasje. Zo kun je een oude commode bijvoorbeeld opknappen of een oude teddybeer een mooie plek op een plank in de kamer geven.

Neutraal

Neutrale kleuren kunnen een lange tijd mee. Wanneer je een neutrale basis houdt voor je kinderkamer zorg je ervoor dat deze niet snel te kinderachtig wordt. Houd meubels en de muren in neutrale kleuren zoals wit of beige. Een neutrale babykamer kan altijd, of je nu een jongetje of meisje krijgt. Met gekleurde accessoires kun je de kamer toch (later) steeds meer kleur geven.

Optimale sfeer babykamer

Kleur

Bedenk dat kleur een bepaalde emotie kan opwekken en wees daarom voorzichtig met je kleurkeuze. Kleur kan bijvoorbeeld zorgen voor een gevoel van rust, eenheid, balans en vrolijkheid. Maar felle prints en uitgesproken kleuren kunnen je kindje overbelasten door een teveel aan prikkels. Kies daarom voor rustgevende kleuren en prints bij de aankleding van de babykamer.

Met accenten in warme metaalkleuren maak je er een stoere kamer van. Groen is ook een mooie rustgevende kleur als deze niet te fel is. Kies je kleur bij goed daglicht en gebruik een kleurstaal of kleurtester om het ook op de muur te bekijken waar je het wilt toepassen.

Zoek je inspiratie voor kinderbed? Kijk welke stijl het beste bij je past en neem rustig op je gemak de uitgebreide producteigenschappen door.

Accessoires

Stem je accessoires af op de kleuren en de prints van de muur om er een mooi geheel van te maken. Maak gebruik van kussentjes en een mooi vloerkleedje en laat ook in de verlichting een rol in hetzelfde thema spelen. Kies bijvoorbeeld voor een industriële lamp voor in de stoere kamer. Gebruik echter niet teveel accessoires in de babykamer maar houdt het liever bij 1 of 2 blikvangers. Kies voor manden voor het opruimen van speelgoed. Dan houd je het netjes en overzichtelijk.