Warmte en sfeer in een landelijke badkamer

Warmte en sfeer in een landelijke badkamer

Landelijke interieurs zijn de afgelopen jaren ongekend populair. Bijvoorbeeld een ruimtelijke inrichting met meubels van riet, grof gebreide stoffen of geleefd hout, of een keuken waarin warme kleurencombinaties zichtbaar zijn. En dat alles met een authentieke afwerking. Het is niet voor niets dat de landelijke stijl wordt gewaardeerd om de sfeervolle inrichting. De nieuwste trend op dit gebied? Een landelijke badkamer.

Rustige kleuren in landelijke badkamers

Ondanks de populariteit van een landelijk interieur in de rest van het huis, wist deze stijl nog niet erg tot de badkamer door te dringen. Hier werd veelal gekozen voor een moderne badkamer met een meer minimalistische sfeer met de contrasterende kleuren zwart of donkergrijs en hoogglans wit. De badkamer is echter een plek in huis die steeds belangrijker is geworden, vooral als plaats in huis om te kunnen ontsnappen aan de hectiek van alledag en heerlijk te kunnen ontspannen. En wat helpt beter om te ontspannen dan natuurlijke materialen en kleuren? Warme houttinten worden in landelijke badkamers bijvoorbeeld gecombineerd met tegels in matte, natuurlijke kleuren zoals zandkleuren, taupe, aardtinten en roomwit. Deze rustige pasteltinten geven direct een knus en warm gevoel.

Typerende badkamermeubels in landelijke stijl

Naast het kleurenpalet wordt de uitstraling van badkamers natuurlijk altijd sterk bepaald door de gekozen badkamermeubels. De luxe en grote badkamermeubels in landelijke badkamers zorgen voor een unieke uitstraling van comfort en tegelijkertijd karakter. Badkamerkastjes zijn bijvoorbeeld gemaakt van grof, maar wel gladgeschuurd hout zoals sloophout. Qua wastafels kan gekozen worden voor een badmeubel in klassieke Engelse stijl, of van natuursteen. Iets dat in een landelijke badkamer absoluut niet mag ontbreken is een losstaand bad. Er zijn verschillende uitvoeringen, dus je kunt altijd iets kiezen dat het meest past bij jouw persoonlijke smaak. Wil je bijvoorbeeld een losstaand bad op pootjes, of laat je liever de gebruikte materialen van de kastdeurtjes en de wastafel terugkomen in een badombouw?

badkamermeubels landelijke badkamer

Accessoires maken de uitstraling compleet

De accessoires in een badkamer maken uiteindelijk de look en feel af. Voorbeelden van typische accessoires in landelijke badkamers zijn bijvoorbeeld klassieke en sierlijke kranen, toiletrolhouders en zeepdispensers. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een bijzondere kroonluchter aan het plafond en een grote spiegel in een sierlijke lijst (deze vergroot ook nog eens het ruimtelijke effect). Een bijpassend houten krukje, een rieten was mand of kleine mandjes om verzorgingsproducten overzichtelijk op te ruimen en heerlijk zachte handdoeken maken het plaatje compleet.