Menu
Persoonlijk / Single

De eerste indruk

We herkennen het allemaal wel: urenlang voor de spiegel staan, voorbereiden voor die eerste date. Maar nou blijkt uit onderzoek dat (ondanks de hoeveelheid moeite die je erin stopt) het je date maar 12 minuten duurt om te beslissen of hij je ziet zitten.

Uit dit onderzoek blijkt dat het alleen maar een paar minuten duurt om de meest belangrijke elementen te ontdekken. Sommige voorbeelden van deze elementen zijn de hoeveelheid oogcontact je maakt, hoeveel je lacht, de manier van praten, hoe je ruikt, en hoe je gekleed bent. Al deze punten maken deel uit van zijn besluit: of er wel of niet een tweede date zal komen. Dit betekent dat je dus maar een korte tijd de kans krijgt om een goeie indruk achter te laten.

Dus wat zijn de do’s & dont’s om de eerste indruk goed te maken? Gelukkig is het best simpel: maak oogcontact, lach en luister naar wat hij te zeggen heeft. Dit is de basis voor een goede eerste indruk. Probeer ook niet teveel vragen te stellen, het is belangrijker dat jij en je date een lopend gesprek kunnen houden. Oh, en begin niet over de welbekende gevaren onderwerpen zoals, exen, politiek en seks.