Menu
Liefde / Single

How to: Flirt

Flirten, iedereen weet wat het is. Maar toch weten sommige mensen niet goed hoe ze het moeten aanpakken. Hieronder kun je een aantal handige tips vinden. En als je wel weet hoe het moet, kun je hier er alleen maar meer van leren! 😉

1. Wees zelfverzekerd. Je kan niet altijd verwachten dat de man de eerste stap neemt. Je kan zelfverzekerder worden door simpelweg te oefenen. Spreek gewoon mannen aan en je zult merken dat het helemaal geen enge en moeilijke wezens zijn. Ook helpt het om, om je heen te kijken. Op den duur valt je op hoeveel mannen eigenlijk  naar  je staren. Als je verlegen en onzeker naar de grond kijkt mis je dat.

2. Als je merkt dat je je zelfverzekerder voelt, kan je voor de “real deal” gaan. Kijk om je heen, en als je je tot iemand aangetrokken voelt, glimlach dan naar hem, zoek oogcontact. Als jullie blikken kruisen, en hij glimlacht terug, dan kan je het beste naar hem toe gaan. Je kan ook gewoon direct op hem afstappen, maar dat kan soms als intimiderend worden ervaren.

3. Je hebt je over je angst heen gezet, en loopt naar hem toe. Goed zo! Maar je staat nu voor hem… en wat nu…? Hier lopen de meeste mensen vast. Ooit heeft iemand ons wijs gemaakt dat je een openingszin nodig hebt. Maar dat is eigenlijk gewoon onzin, bijna elke keer wordt het namelijk gezien als cliché en gewoon stom.

4. Als gespreksonderwerp, wees gewoon creatief. Het is ook best lastig om op dat moment iets te verzinnen, maar je moet je er niet te druk over maken. Let bijvoorbeeld op zijn kledingstijl, kies daar bijvoorbeeld zijn schoenen uit, en complimenteer hem daarop. Zo begint het gesprek gelijk al positief en is het ijs gebroken.

5. Als jullie uiteindelijk in gesprek zijn, luister dan goed en toon interesse. Pas wel op dat je niet alleen maar over jezelf praat.

Let op! Tijdens het gesprek, kan je signalen opvatten of hij je wel of niet ziet zitten. Dit zijn signalen zoals:

  • Hij lacht veel.
  • Hij raakt je aan.
  • Hij komt een beetje zenuwachtig over.
  • Als de signalen positief zijn, moet je juist niet dit punt vergeten: zijn nummer vragen. Of zorg er voor dat je zijn voor- en achternaam weet.

Succes!