Menu
Health

De juiste manier om je tong schoon te maken

Hoewel de meeste mensen hun mond wel goed schoon houden, houden de meeste het toch wel alleen maar bij flossen en tandenpoetsen. Maar hiermee heb je echt nog lang niet een schone mond. Geloof het of niet, maar het reinigingen van je tong is even belangrijk, omdat dit deel van je mond miljoenen verschillende bacteriën bevat.

Al die bacteriën blijven groeien omdat je je tong niet goed schoonmaakt en dat kan leiden tot een stinkende geur. Slechte adem is een bijproduct van gifstoffen uit de bacteriën in je mond. Door je slechte adem, zorgen de bacteriën er ook voor dat je een ophoping van plak krijgt die tandbederf en tandvleesaandoeningen veroorzaakt. Ieuw!

Als je tong gespleten is (een onschuldige aandoening die het veroorzaakt dat je te veel groeven hebt), ben je nog erger vatbaar voor bacteriën die in je mond blijven hangen. Maar zoals u misschien wel weet bestaat je tong uit smaakpapillen, deze haar-achtige dingen kunnen bacteriën zich makkelijk in verschuilen en groeien, wat dus leidt tot slechte mondgezondheid. “

Dus wat moet je er aan doen? De beste manier om je tong te reinigen is met een tong schraper. Schrapen van de tong heeft verschillende voordelen: frissere adem, minder vorming van tandplak, en gezonder tandvlees. Gebruik de schraper, door het op het achterste stukje van je tong te plaatsen, en het dan naar voren te trekken. Herhaal dit dan twee tot drie keer. Doe dit dan één keer per dag, en dan na het tandenpoetsen. Maar je kan natuurlijk ook nog gewoon je tandenborstel gebruiken om je tong schoon te krijgen.