Menu
Vrije tijd / Wonen

Snelle en simpele manieren om schoon te maken!

Wie houdt er niet van een heerlijke schoon huis? Maar wie heeft tegenwoordig tijd genoeg om uitgebreid de tijd te nemen om het huis schoon te maken? Ik niet. In dit artikel deel ik met jullie hoe je op een snelle en simpele manier je huis binnen no-time spik en span krijgt!

De keuken en woonkamer
Oké, de keuken is misschien wel het meest vervelende om schoon te maken. Geen zorgen. Rustig aan. Begin altijd links en ga met de klok mee. Ruim altijd als eerst de dingen op die de prullenbak in kunnen. Pak een doek en maak hem nat met koud water en maak de vieze plekjes snel schoon. Binnen 5 minuten ben je klaar!

De vaatwasser: Maak de vaatwasser minstens één keer per week schoon met speciale vaatwasser schoonmaak tabletten. Om je te helpen herinneren, kun je het beste in je agenda noteren welke dag in de week je het gaat doen.

Voor de woonkamer geldt eigenlijk het zelfde. Begin links en ga met de klok mee. Ruim als eerste de dingen op die de prullenbak in kunnen en pak vervolgens een doekje. Binnen 2 minuten kun je de woonkamer ook stofzuigen.

Laat deuren schijnen
Vaak worden de deuren in het huis vergeten, vooral de handvatten. Hier zitten veel bacteriën, omdat het zo vaak wordt gebruikt. Doe een beetje citroensap op een doekje en maak minstens 2 keer per maand de deuren schoon in je huis.

Multitasken
Probeer om door de dag heen zoveel mogelijk te multitasken en schoon te maken. Ben je aan de telefoon? Zet ondertussen de vaat in de vaatwasser of stof de woonkamer af. Je zult merken dat het heel wat scheelt.
En de meeste klusjes kosten maar 10 minuten van je tijd. Zeg tegen jezelf: “Oké, nu ga ik 10 minuten lang snel het huis schoonmaken.” Je zult verbaast zijn hoeveel je schoon hebt gekregen in maar 10 minuten.