Flossen

Flossen

Je poetst je tanden twee keer per dag, maar eigenlijk hoor je dan ook twee keer per dag je tanden te flossen. Het is gewoon belangrijk om je tanden gezond te houden. Je kan je tanden wel de hele dag poetsen totdat je hand moe is geworden, maar er zullen nog steeds plekken zijn die niet goed schoon zijn, zoals de plek waar je tanden tegen elkaar aan staan.

Terwijl je poetst helpt het bij er verwijderen van de bacteriën, maar sommige gebieden worden over het hoofd gezien als je niet flost. Deze bacteriën veroorzaken tandvleesaandoeningen en verval, en wanneer het wordt gecombineerd met je speeksel en eten, creëren ze plaque, een heldere, kleurloze, kleverige plak die op je tanden zitten.

Dus hoe flos je?

  1. Draai een stuk floss om je middelvinger heen, zodat je je duim en wijsvinger kunt gebruiken om het stuk floss te verplaatsen.
  2. Duw hem voorzichtig tussen twee tanden en maak een zachte zagende beweging heen en weer, totdat de floss tussen je tanden door springt.
  3. Draai de floss rond de zijkant van je tand, en maak een C-achtige vorm, schuif het floss dan omhoog en omlaag. Doe dit een paar keer, en zorg ervoor dat je iets onder je tandvlees gaat, en herhaal dit aan de andere kan van je tand.
  4. Trek de floss er tussen uit en draai het zodat je een schoon stuk floss hebt.
  5. Stop niet als je tandvlees gaat bloeden, het bloed doordat er bacteriën zitten die het laten ontsteken. Niet stoppen als je begint te bloeden. Floss één keer per dag, en in een paar weken zal je verbetering zien.