Menu
Lichaam / Mode

De perfecte kleding voor jouw figuur!

Niet iedere vrouw heeft hetzelfde figuur. We kennen de sexy zandloper, appels, peren en bananen. Ieder figuur heeft positieve en negatieve kanten. Ontdek hieronder welk figuur jij hebt en nog belangrijker, welke kleding jouw figuur het beste laat uitkomen!

De zandloper

Taille, taille en nog eens taille daar gaat het om bij een zandloperfiguur! Een zandloperfiguur wordt door vrouwen beschouwd als het perfecte figuur. De kenmerken van dit figuur zijn: het vet verdeelt zich over het hele lichaam, symmetrische schouders en heupen, volle en goed gevormde borsten, een zeer duidelijke taille, brede heupen en goed gevormde benen.

Kledingtips voor de zandloper:
Er wordt vaak gezegd dat vrouwen met een zandloperfiguur alles aan kunnen en dat is ook zo, maar er zijn toch nog een paar kledingtips die jouw figuur extra mooi laten uit komen. Het gaat om de taille en deze kun je dan ook het beste accentueren. Doe dit door bijvoorbeeld een leuke tailleriem, strakke topjes of broeken met een hoge taille. Hierdoor lijk je langer en slanker. Kleding met donkere kleuren, kleine prints of stipjes laten je slanker lijken. Over het algemeen heb je wat grotere borsten, dus een goede beha is erg belangrijk! Je ziet er langer, dunner en sexier uit in rokken of jurken die driekwart van lengte zijn of een lange jurk met een split of vouw aan de voorzijde.

De Appel

Bij het appelfiguur zit het gewicht rond de borsten, buik en billen, de benen en schouders zijn slank. Je kunt je lichaam vergelijken met een appel en dit komt door het bovenlichaam. De kenmerken van een appelfiguur zijn: je hebt brede schouders en grotere borsten, je hebt smalle heupen, je kunt een wat dikkere buik hebben en je hebt mooie slanke benen.

Kledingtips voor een appel:
Met een appelfiguur kun je het beste niet te veel nadruk op je buik leggen. Draag daarom ruimvallende blousjes, jurkjes en t-shirts met een v-hals. Dit breekt je bovenlijf en laat je romp langer en slanker lijken. Gebruik donkere kleuren, niet te veel prints en zachte stoffen. Kies rokken met prints en lichte broeken om de aandacht af te leiden van je middel en deze te verplaatsen naar je benen. Ook kun je kiezen voor broeken en rokken tot op de knie en broeken met wijd uitlopende pijpen zodat je onderaan extra volume creëert en het gewicht er boven op minder opvalt. Daarnaast zijn jeans met een brede tailleband perfect zodat je voorkomt dat er vetrolletjes over de rand zichtbaar zijn.

De Peer

De meeste Nederlandse vrouwen hebben een peerfiguur: het gewicht zit dan vooral rond je heupen en je bovenlichaam is smaller dan je onderlichaam. De kenmerken van een peerfiguur zijn: je heupen zijn breder dan je schouders, je bovenbenen kunnen wat dikker zijn, je hebt een mooie en slanke taille, je hebt smalle schouders en zult meestal wat vollere billen hebben.

Kledingtips voor de peer:
Als je een peerfiguur hebt wil je meer balans en verhouding creëren. Je kunt dit het beste doen door donkere kleuren onderaan en fellere kleuren bovenaan te dragen, zodat je bovenlichaam meer opvalt. Omdat je smallere schouders hebt kun je deze het beste accentueren door een jasje met bredere schouders of met pailletten op de schouders. Dit komt mooi uit want dit is een echte musthave voor dit winterseizoen! Hierdoor lijken je schouders breder en krijg je ook meteen de zandloperlijn. Bij je wat stevigere bovenbenen staan wijd uitlopende rokjes, broeken met wijde pijpen of hoge modellen je het mooist, hierdoor lijken je benen langer en slanker. Om je lichaam een mooie en slanke vorm te geven kun je ervoor kiezen om een mooie riem rondom je slanke taille te doen.

De Rechthoek

Je lichaam heeft een figuur van een rechthoek wanneer je weinig taille hebt en je lichaam weinig vrouwelijke rondingen laat zien. De kenmerken van een rechthoek figuur zijn: je hebt bijna geen taille, je schouders en heupen zijn even breed, je hebt dunne armen en benen en je hebt meestal geen grote borsten.

Kledingtips voor de rechthoek:
Als je een rechthoek figuur hebt mis je de vrouwelijke rondingen, deze kun je creëren door een taille riem te dragen of door shirts, truien of jurkjes te dragen die tot de taille nauwsluitend zijn en daarna wijder uitlopen, zo krijg je een ronder figuur en meer lengte in je lichaam. Ook wikkeljurken of een blouse of vestje met knoopsluiting leggen een duidelijk accent op je taille. Je benen kun je slanker laten lijken door een wijduitlopende broek of rok, door juist een zeer strakke broek of door een rok met een band op taille hoogte. Tops met prints en donkere kleuren staan erg mooi bij je figuur, vooral prints die voor afwisseling zorgen door bijvoorbeeld kleine en grote vlakken. De enige print die je niet kan hebben is de verticale streep! Deze print benadrukt namelijk dat je weinig vormen hebt.