Menu
Health / Kids / Lichaam

Het slikken van vitaminen tijdens je zwangerschap

Ben je zwanger? Is het dan wel of niet verstandig om voedingssupplementen te slikken. Het is zeker verstandig om bijvoorbeeld extra vitaminen te slikken, maar laat je wel goed informeren over wat je beter wel en wat juist minder verstandig is om te slikken.

Zo is bijvoorbeeld het slikken van foliumzuur (Vitamine B11) vooral goed voordat je zwanger wilt worden. Slik dit een aantal weken voor een mogelijke zwangerschap. Je hebt tijdens je zwangerschap namelijk een hogere dosis vitamine nodig. Natuurlijk krijg je dit ook binnen via je normale voeding maar niet voldoende. Het slikken van foliumzuur kan er onder andere voor zorgen dat de baby minder kans heeft op een open ruggetje bij de geboorte.

Ook Vitamine D is verstandig om tijdens de zwangerschap te slikken. Dit zorgt namelijk voor een betere opname van calcium in het bloed en dit heeft twee voordelen. Het zorgt voor sterkere botten bij de baby en ook voor het verbeteren van je eigen immuunsysteem.

Ook het nemen van visolietabletten is aan te raden. Zeker wanneer je niet regelmatig vette vis eet. In vis of in de visoliecapsules zitten namelijk Omega-3 vetzuren en die zorgen voor een goede ontwikkeling van de hersenen en ogen van de ongeborene.

Vitamines waar je mee op moet passen zijn bijvoorbeeld vitamine A. Deze kunnen juist bij een (te) grote hoeveelheid schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de baby.

Wil je meer lezen over welke vitamine je wel en niet moet slikken en deze wellicht online bestellen kijk dan op Flinndal.