Menu
Mode

5 Tips om de perfecte jeans te vinden

Jeans zijn een een must have in je kledingkast. Tegelijkertijd is het soms een hele kunst om goede jeans te vinden. Het is niet voor niets dat veel vrouwen gemiddeld 15 (!) jeans passen voor ze eindelijk een goed model vinden. Duurt dat jou te lang? Check dan hieronder onze tips voor nieuwe jeans.

Vind jouw stijl

Ok, dus je wilt nieuwe jeans. Maar welke passen bij jouw stijl (en de rest van je garderobe)? Ga je  voor skinny jeans of een straight leg model? Of misschien toch flared of bootcut jeans? Iedere broek heeft zijn eigen uitstraling én pasvorm. Zo leggen skinny jeans de nadruk op je bovenbenen en billen, terwijl een bootcut de nadruk juist wat verlegt naar de rest van je benen.

Pas bij twijfel de verschillende modellen en kijk welke het beste bij jouw figuur past. Durf ook dames jeans te passen die je normaal niet direct zou kopen, soms staan deze een stuk beter dan je denkt!

Ga voor een (net niet te) kleine maat

Houd er rekening mee dat jeans uitlopen. Koop dus een broek die je net dicht krijgt. Ook al lijkt deze eigenlijk te klein, toch zit deze na een paar keer wassen als gegoten. Wel zo handig, want je wilt niet dat je broek binnen een paar weken al uitgezakt om je lijf heen hangt.

Op safe spelen? Ga voor een hoge taille

Wil je gewoon nieuwe jeans die lekker zitten en zonder al te veel poespas? Dan is een broek met een hoge taille meestal een veilige keuze. Deze houdt eventuele vetrolletjes uit het zicht en laat je benen wat langer lijken. Tegelijkertijd siert het ook juist vrouwen met langere benen en een kort torso. Een echte winnaar dus.

De invloed van kleur

Net als bij andere dameskleding heeft kleur ook bij jeans een invloed op de uitstraling. Wist je bijvoorbeeld dat een witte broek je heupen dubbel zo breed kan laten lijken? En dat wassingen je benen een weinige flatterende uitstraling kunnen geven? Wil je dus jeans die afkleden? Ga dan voor een donkere kleur.

Durf te vragen

Of je nou in een kledingwinkel staat of online dameskleding aan het shoppen bent, goede raad kan nooit kwaad. Vraag daarom aan de verkoopster of de klantenservice om advies als je er even niet uitkomt. Zo bespaar je tijd én verklein je de kans op een miskoop.

Klaar om de perfecte jeans te vinden? Shop dan eenvoudig online en haal jouw nieuwe dames jeans binnen een paar klikken in huis!