De weerspiegeling van onze ogen…

De weerspiegeling van onze ogen…

Over ogen valt enorm veel te zeggen. Bijvoorbeeld vanuit een medische invalshoek wanneer je kampt met oogproblemen of vanuit cosmetisch oogpunt bekeken wanneer je ogen jouw zelfverzekerdheid beïnvloeden.

Maar ogen zijn en zeggen zo veel meer. Ogen worden ook wel de spiegel van onze ziel genoemd. Een blik in jouw ogen kan immers verraden hoe jij je voelt en door een ander een open blik in jouw ogen te gunnen, schenk je die ander een blik in jouw ziel. Je laat open en bloot zien wie je bent. En door te kijken met diezelfde ogen kun je behalve geven ook ontvangen. Ontvangen door te lezen wat andere ogen jou vertellen. Dat kunnen zowel positieve als negatieve non-verbale boodschappen zijn.

Ogen weerspiegelen liefde, angst, blijdschap, geluk, verdriet, dankbaarheid en nog wel 101 andere emoties.

Met ogen zie je de wereld, jouw familie, je kijkt naar je geliefde, naar vrienden, of collega’s en je ziet je kind in diezelfde wereld rondstappen. Maar waar het zien en aankijken voor de één een vanzelfsprekendheid is, kan dat voor de ander zelfs een angst zijn, of gevoelens van schaamte of onzekerheid oproepen.

Ben je bevoorrecht met gezonde ogen en sta je in je kracht in het leven dan moet je wel een gelukkig maar vooral dankbaar mens zijn.

Geen groter geschenk is dat je mag KIJKEN, dat je mag ZIEN en dat je GEZIEN wordt en dat jouw ziel gekust mag worden door het leven en de mensen om je heen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: