Bleaching van tanden met peroxide of een bleekmal

Bleaching van tanden met peroxide of een bleekmal

Wilt u meer weten over de bleaching van tanden? U kunt hiervoor naar de tandarts, maar het is daarnaast mogelijk om hier gewoon thuis mee aan de slag te gaan. Wat dat betreft kunt u zelf zorgen voor mooie witte tanden, ook naarmate u ouder wordt of wanneer u veel rookt of koffie drinkt. Zorg voor de bleaching van tanden, zodat u een prachtige glimlach heeft die u iedereen kunt laten zien.

Gebruik van peroxide
De bleaching van tanden werkt traditioneel op basis van peroxide, waarbij het gaat om waterstofperoxide of carbamideperoxide. Het grote voordeel van dit materiaal is dat de chemische reactie de kleurstoffen uit de tand weg zal laten trekken, waardoor er een mooie witte tint overblijft. Bovendien werkt peroxide ontzettend vlot, waardoor de bleaching van tanden heel vlot tot resultaat zal leiden. Houd er aan de andere kant rekening mee dat het gebruik van peroxide kan leiden tot een meer poreus glazuur, net als een lichtjes brozere tand.

Gebruik van een bleekmal
Het alternatief voor de bleaching van tanden is het gebruik van een bleekmal, in combinatie met een speciale gel. De bleekmal laat zich eenvoudig vormen, door gebruik te maken van heet water. Op die manier zorgt u ervoor dat de mal goed om de tanden heen zal sluiten, waardoor het vervolgens mogelijk is om de gel aan te brengen en deze rondom de tanden voor een meer witte tint te laten zorgen. U kunt de gel aanbrengen in de bleekmal, om deze vervolgens te dragen en de gel in te laten werken op uw tanden.

Bleaching van tanden bij de tandarts of thuis
Uiteraard kunt u de bleaching van tanden bij de tandarts uit laten voeren, die u hier over het algemeen graag mee van dienst is. Houd er rekening mee dat u een relatief hoog tarief betaalt, als het gevolg van de hoge standaardkosten van de tandarts. U kunt de bleaching van tanden aan de andere ook gewoon thuis uitvoeren. Thuis tanden bleken is tegenwoordig eenvoudig. Wat dat betreft bepaalt u zelf hoe u daar mee om wilt gaan, om uiteindelijk voor mooie witte tanden te zorgen. Laat de bleaching van tanden uitvoeren door uw professionele tandarts, of maak zelf gebruik van de veilige middelen die er beschikbaar zijn om met een stralende glimlach voor de dag te kunnen komen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: