Hoe houd je je ogen gezond met het dragen van lenzen?

Hoe houd je je ogen gezond met het dragen van lenzen?

Je ogen zijn een belangrijk orgaan van je lichaam en daarbij ook zeer kwetsbaar en onvervangbaar. Als je lenzen draagt is een goede oogverzorging zeer essentieel.

Optimale verzorging van je ogen

Een veelvoorkomende klacht bij mensen die lenzen dragen zijn droge, jeukende of geïrriteerde ogen. Deze klachten kunnen het dagelijks functioneren zeer lastig maken. Niets lijkt te helpen en het aanraken van de ogen maakt de klachten alleen maar erger. Er zijn speciale producten die irritatie van de ogen tegen gaan.

Lenzen

Als je lenzen draagt is het dus belangrijk je ogen extra goed te verzorgen. Als je je lenzen niet goed reinigt, neemt het risico op irritaties en infecties toe. Daarom is het belangrijk om veilige en gezonde lenzen te dragen. Was je handen voor je aan je ogen of lenzen komt en gebruik alleen lenzenvloeistof die geschikt is voor de lenzen die je gebruikt. Maak ook het lenzenbakje iedere keer na gebruik schoon en droog. Draag de lenzen niet langer dan aanbevolen en ga niet slapen en/of zwemmen met lenzen. Wilt u voorkomen dat u elke keer weer irritaties krijgt? Kies dan eens voor daglenzen. Het is niet vreemd dat steeds meer mensen voor dag lenzen kiezen. Deze contactlenzen zijn hygiënisch, voorkomen oogirritaties, er is geen lenzenvloeistof voor nodig en het draagcomfort is hoog. Dat komt doordat ze vaak zijn gemaakt van soepel en zuurstof doorlatend materiaal. Op eyelens.nl vindt u dag-, week- en maandlenzen.