Menu
Beauty

Dit is de juiste manier van benen scheren

Benen scheren, niet ons favoriete bezigheid van de dag. Op de een of andere manier komen we toch altijd weer gefrustreerd de badkamer uit. Hoe dit komt? Wij vrouwen weten nog steeds niet hoe we onze benen op de juiste manier moeten scheren. Lees in dit artikel er alles over!

Ten eerste: je hoort je benen te scheren met je haargroei mee of met je haargroei tegen, allebei is goed. Alleen als je tegen je haargroei in scheert, dan bereik je wel beter resultaat. Dit doe je door onderaan je been te beginnen bij je enkels en je weg naar boven te werken naar je knie toe.

De juiste manier van scheren
Wat is dan de juiste manier om onze benen te scheren? Moet je beginnen op nat of droog huid? En met welke water temperatuur zou je moeten scheren?

Stap 1: Scheer altijd aan het einde van je douche of bad sessie, omdat je huid en haar de tijd heeft gekregen om zacht te worden. Het watertemperatuur moet warm zijn, niet koud, maar ook niet heet, anders droogt je huid uit.

Stap 2: Breng een scheergel aan op je huid.

Stap 3: Scheer.

Stap 4: Spoel alles goed van je huid af.

Stap 5: Breng een olie of body lotion aan op je benen, zodra je de douche uitkomt.

Scheergel, crème en schuim…
Wat is eigenlijk het grootste verschil tussen een scheergel, scheercrème en een scheerschuim? Een scheergel is meer substantieel dan een schuim, waardoor je minder snel jezelf kan snijden door het scheren. De gel maakt het haar ook nog zachter, waardoor je haar niet wordt getrokken en pijn ervaart. Scheercrèmes bevatten eigenlijk ook nog een lotion, waardoor je huid niet uitdroogt en lekker ruikt!

Beste scheerapparaat voor gevoelige huid.
Wanneer je een gevoelige huid hebt dan kan dit best vervelend zijn als je elke keer weer moet scheren. Een goed scheermesje is dan het halve werk. Schaf er eentje aan met hydratatie strips die ook jojoba olie bevatten. Dit geeft een heerlijke verzorgend gevoel voor je huid.