Tips gezichtsverzorging voor mannen

Tips gezichtsverzorging voor mannen

Voor een gezonde en actieve huid is het belangrijk je gezicht dagelijks te verzorgen. Vaak wordt er gedacht dat een goede gezichtsverzorging alleen goed is voor vrouwen, maar uiteraard is dit voor mannen ook belangrijk. Hieronder vind je een aantal handige tips die snel zijn uit te voeren.

Tip 1: Was je gezicht ’s ochtends en ’s avonds met een speciale gezichtsgel of crème  neem dus neemt de zeep die je gebruikt voor je lichaam.

 

Tip 2: Na het reinigen van het gezicht is het belangrijk om een hydraterende crème aan te brengen, dit kan overdag met een dagcrème en ’s nachts met een nachtcrème. Een goede gezichtscrème hydrateert de huid zodat deze niet trekkerig, droog of vet aanvoelt

Tip 3: Naast een hydraterende crème kun je er ook voor kiezen om een oogcrème te gebruiken. De huid rondom de ogen is erg gevoelig en dun. Het is aan te bevelen hier een oogcrème voor te gebruiken met een hogere SPF factor.

Tip 4:  Gebruik tijdens het scheren schuim, -zeep, -crème, -gel en/of scheerolie om  irritatie van de huid tegen te gaan. Veel mannen gebruiken bij het scheren een goedkope irriterende scheergel of foam. Slechte scheergel droogt de huid uit en veroorzaakt irritatie zoals rode vlekken.

Tip 5: Om ingegroeide haren na het scheren te voorkomen moet je tijdens het scheren rekening houden met de haargroei. Scheer altijd met de haargroei mee, zo voor kom je ingegroeide haren.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: