Do’s en Don’ts outfits voor een sollicitatiegesprek

Do’s en Don’ts outfits voor een sollicitatiegesprek

Wat je gaat aantrekken tijdens een sollicitatiegesprek is zoals we weten erg belangrijk. Dit is dan ook de rede waarom het soms zo lastig is om een goede keuze te maken voor je outfit. Maak een geweldige indruk door de volgende tips te volgen die ik vandaag met je deel.

Wat moet je wel doen?

1. Kleed je naar je functie
Hoe je je kleed hangt ook af voor wat voor functie en hoe hoog die rol is. Solliciteren voor een CEO functie of een winkelmedewerker functie is anders, en kan je je ook anders voor kleden. Solliciteer je voor een functie bij een tandartspraktijk, dan is het erg belangrijk dat je er heel verzorgd uitziet en hakken ook niet vies zijn bijvoorbeeld. Kleine details, daar moet je dus ook op letten!

2. Investeer in kwaliteit
Hiermee bedoel ik dat je moet investeren in kwaliteit basics. Deze gaan jaren mee en je hoeft je niet zorgen te maken dat er een van in de was zit, want je koopt er minstens 5!

3. De juiste kleur
Kies kleuren die je het beste staan. Neem een paar foto’s met verschillende kleuren en bekijk ze daarna allemaal op een rij. Welke kleur laat jou het meest stralen? En bij welke kleur voel jij je het zelfverzekerd?

Wat moet je niet doen?

4. Zwart, hoeft niet!
Veel sollicitanten denken dat ze zwart moeten dragen tijdens het sollicitatie gesprek. Maar doe dit niet. Zoals al bij punt 3 vermeldt: kies een kleur dat het beste bij jou past. Zwart en grijs is ook zo standaard, wil je zijn net zoals al die andere? Nee toch?

5. Je kleding mag niet afleiden
Het is gevaarlijk om kleding te dragen dat te strak zit, te open of te strak. Je wilt gewoon geen kleding dragen dat te afleidend is voor de werkgever.

6. Denk niet te fashionable
Maar denk juist meer conservatief. En dit hoeft niet saai over te komen natuurlijk. Maar blijf uit de buurt van trendy kleren en hou je aan de basis zoals, een colbert, kokerrokken en jurken.

7. Ga niet voor te eenvoudig
Denk niet te makkelijk en eenvoudig. Het is niet de bedoeling dat je komt in je trainingsbroek of een sweater. Het maakt niet uit waar de interview plaatst vindt of wat voor functie het is. Je gaat niet naar een slaapfeestje.