Droog en pluizig haar

Droog en pluizig haar

Droog haar, het voelt niet goed en het ziet er niet mooi uit. Wat kunnen we er aan doen? U leest het hier.

Droog haar
Als eerste is het verstandig om de oorzaak te vinden van het uitgedroogde haar. Uiteraard kunt u aanleg hebben voor droog haar, maar vaak zijn het de externe factoren die uw haar uitdrogen.

  • Het gebruik van een stijltang, föhn, krultang of warmterollers
  • Kleuren, permanenten, straighten, invloed van chloor (bij zwemmen) of alcohol (goedkope styling producten)
  • Zon, zee, wind, zout, water kunnen uw haar ook uitdrogen.

Wassen
Ik heb er al eerder over geblogd; het wassen van het haar! Het is belangrijk om dit op een goede manier te doen. Heeft u droog haar? Zorg voor een verzorgende en voedende shampoo en conditioner. Vooral de conditioner/crèmespoeling is erg belangrijk.

Warmtebronnen
Zoals in het begin van dit artikel gezegd kan droog haar ontstaan door het gebruik van föhns en zulk soort stylingproducten. Zulke warmtebronnen kunnen uw haar enorm uitdrogen. Wilt u toch föhnen? Zorg er dan voor dat u een hittebeschermer in uw haar aanbrengt.

Verzorging
Om uw haar nog net een beetje extra te verzorgen, kunt u denken aan een haarmasker of verschillende verzorgende sprays. Na het wassen met shampoo en crèmespoeling wikkelt u uw haar in een handdoek. Na ongeveer een kwartiertje is uw haar handdoekdroog en klaar voor een haarmasker of eventuele spray. Dit zorgt ervoor dat uw haar meer gevoed wordt en er langer verzorgd uitziet.

Borstel
Zorg voor een goede borstel. Dit kan droog en pluizig haar tegengaan. Daarnaast is het onverstandig om uw haar meteen te borstelen als u uit de douche komt. Het haar is nu nog nat en kwetsbaar.

The post Droog en pluizig haar appeared first on Beauty.nl.