Gezondheids management

Gezondheids management

De meeste Nederlanders zijn volgens onderzoek tevreden met het combineren van werk en privé. Toch kan het voorkomen dat het even niet zo lekker meer loopt.

Deadlines op uw werk, kans op promotie, een nieuwe baas, openstaande interessante vacature intern. Allemaal redenen die stress zouden kunnen veroorzaken. Hieronder vindt u enkele tips om toch gezond te functioneren op uw werk, en ook daarbuiten.

 1. Gezond leven
  Sport regelmatig en let op uw voeding. Stress en andere psychische klachten hebben minder kans bij gezonde mensen.
 2. Deel uw zorgen
  Kunt u de hoeveelheid werk niet (meer) aan? Kunt u niet overweg met die naaste collega? Is uw werk niet uitdagend genoeg? Deeluw zorgen met bijvoorbeeld uw werkgever. Houdt het niet voor u, hierdoor zal uw gezondheid achteruitgaan.
 3. Uitdaging
  Wanneer u uw werk als een uitdaging ziet heeft u meer kans op plezier in uw werk. Als u de uitdaging mist kunt u wellicht binnen uw huidige werk een nieuwe uitdaging vinden.
 4. Balans tussen werk en privé
  Voldoende ontspanning is noodzakelijk. Besteed tijd aan uw partner, kinderen, familie en vrienden.
 5. Herken uw kwaliteiten en valkuilen
  Gezond blijven is ook een kwestie van uzelf kennen. Wat zijn de dingen waar u goed in bent? Wat zou u beter aan anderen kunnen overlaten?

Voor de mensen die (regelmatig) vergaderen hieronder enkele tips om het vergaderen te combineren met een ontspannende activiteit!

Business Body Balance – ontspan en relax tijdens een vergadering

Vitaal Vergaderen en Golfen in Midden Nederland