Menu
Vrije tijd

Beste apps voor een onverwacht avondje uit

Het kan je spontaan overkomen. In plaats van een avondje vegeteren op de bank heb je eigenlijk wel weer eens zin om op stap te gaan. Maar wat zal je eens gaan doen? Gelukkig heb je altijd je smartphone en je mobiel abonnement bij de hand. Daarmee opent zich een wereld aan mogelijkheden. In dit artikel vind je de beste apps om een avondje uit mee te regelen.

Naar de bioscoop
Vanuit een bioscoopstoel naar een scherm turen is weer eens wat anders dan vanaf je bank naar een scherm turen. Voor het kijken van een mainstream film is de app voor iPhone of Android van Pathé ideaal. Hiermee kan je zien welke films er draaien en gelijk je tickets bestellen. Zoek je meer iets in de sfeer van filmhuizen en onafhankelijke films dan is Bioscoopagenda voor Android of MrMovie voor iPhone een aanrader.

Uit eten
Heb je zin om eens uitgebreid te tafelen en jezelf te trakteren op een culinair festijn? Als het om restaurants gaat zijn er enorm veel apps. Iens is een hele bekende, hier kan je veel recensies lezen en zo een goed restaurant uitkiezen. Verkrijgbaar voor Android en iPhone. Een andere goede app is Couverts, hiermee kan je ook direct een tafeltje reserveren. (iPhone, Android)

Cultuursnuiven
Naar een mooie toneelvoorstelling, cabaret of misschien wel het ballet? Ook voor het vinden van een cultureel uitstapje biedt je telefoon uitkomst. In de app Uit zie je actuele uitgaansinformatie van Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Deze app bevat onder andere een last minuteshop waar je tickets tegen korting kan scoren. Ook Uit is zowel voor iPhone als Android verkrijgbaar.

Heb je al wat leuks gevonden? Heel veel plezier tijdens je avondje uit!