Menu
Kids

Heerlijk naar buiten met ergonomische tula draagzak

Misschien ben je een kersverse ouder en vind je het hoog tijd om een heerlijke buitenwandeling te maken. Of wie weet ben je zwanger, komt de uitgerekende bevallingsdatum steeds dichterbij en vraag je je steeds meer af hoe je je hummeltje én je hond naar het park kunt krijgen. Een ergonomische tula draagzak is hét antwoord.

 Een baby dragen is leuk voor alle betrokkenen. Je baby is het gelukkigst als hij dicht bij je is en je bent net zo blij te weten dat je snel op al zijn behoeften kunt reageren. Ga je met baby én puppy wandelen, dan komt een ergonomische draagzak uitstekend van pas. Je hebt beide handen vrij om bijvoorbeeld de lijn van je hond vast te houden en een bal te gooien naar je puppy toe, terwijl je je baby veilig in de draagzak houdt.

Makkelijk en veilig

Een ergonomische tula draagzak helpt ouders om dingen daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, zelfs op de moeilijkste dagen van hun kind. Zo’n draagzak is veilig voor baby’s van ongeveer 6 tot 25 kilo en maakt het mogelijk om je kind in verschillende posities te dragen. Pasgeboren baby’s zijn er heel tevreden mee om dicht tegen de moeder aan te liggen, maar tegen de tijd dat ze de leeftijd van 6 maanden bereiken, worden ze veel nieuwsgieriger. Je baby begint veel neer naar buiten te kijken om de wereld te verkennen. Een veelzijdige ergonomische draagzak biedt dan uitkomst.

Verschillende posities in de draagzak

In de voorste draagpositie kan je baby naar buiten kijken, terwijl ik dingen rond het huis gedaan krijgt. Ondertussen vertel je haar wat je allemaal aan het doen bent om je hummeltje geïnteresseerd te houden. Tijdens wandelingen en trektochten komt zo’n ergonomische tula draagzak helemaal van pas. Ga bij aankoop even na of er bijvoorbeeld een verstelbare hoofdsteunflap op de drager is, die je in de hoogste positie voor een baby kunt stellen. Neem altijd eerst contact op met je kinderarts om er zeker van te zijn je kind oud of groot genoeg is voor een draagzak.

Zodra je baby controle heeft over zijn hoofdbewegingen, zijn er in principe vier verschillende draagposities mogelijk: voorkant naar buiten gericht, voorkant naar binnen gericht, heup en achterkant. Zorg ervoor dat jongere baby’s niet heel lang in de buitenste positie worden geplaatst, om overstimulatie te voorkomen. De rugdraagpositie van een ergonomische tula draagzak is handig wanneer je baby vastgehouden wil worden en je tegelijkertijd de oven of het fornuis wil gebruiken. Op die manier kan je veilig koken zonder je zorgen te maken dat je kleintje zich kan branden.