Menu
Beauty

Hoe fillers ze huidverbetering mogelijk maken

Hoe fillers ze huidverbetering mogelijk maken

Fillers zijn een veelvoorkomende cosmetische behandeling om de tekenen van veroudering te verminderen en huidverbetering te bereiken. Ze worden vaak gebruikt om rimpels, lijnen en vouwen in het gezicht te verminderen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om volume toe te voegen aan de lippen of wangen. Een huidspecialist van Fillers Maastricht legt uit wat fillers zijn, hoe ze werken en hoe ze kunnen helpen bij het bereiken van huidverbetering.

Wat zijn fillers?

“Fillers zijn injecteerbare stoffen die worden gebruikt om de huid te verzachten, volumeverlies te corrigeren en rimpels en lijnen te verminderen. Deze stoffen worden meestal geïnjecteerd in het gezicht, maar kunnen ook elders op het lichaam worden gebruikt. Fillers worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hyaluronzuur, collageen, calciumhydroxylapatiet en polymelkzuur”, aldus de deskundige van Fillers Maastricht.

Hoe werken fillers?

De huisadviseur gaat verder: “Fillers werken door het aanvullen van volume onder de huid, waardoor rimpels en lijnen worden gladgestreken. Hyaluronzuur fillers werken bijvoorbeeld door het water in de huid vast te houden en zo volume te creëren. Collageen fillers worden geabsorbeerd door het lichaam en stimuleren de aanmaak van nieuw collageen, wat kan leiden tot langdurige huidverbetering. Calciumhydroxylapatiet fillers werken op een vergelijkbare manier, maar worden niet door het lichaam geabsorbeerd en kunnen tot twee jaar aanhouden. Polymelkzuur fillers stimuleren de aanmaak van collageen en kunnen tot twee jaar meegaan”.

Huidverbetering met fillers

De specialist van Fillers Maastricht legt uit dat fillers kunnen worden gebruikt om verschillende tekenen van veroudering te behandelen en huidverbetering te bereiken. Ze legt uit wat de meest voorkomende toepassingen zijn.

Rimpels en lijnen

“Fillers kunnen helpen bij het verminderen van rimpels en lijnen, vooral in het gebied rond de neus, mond en kin. Door volume toe te voegen onder de huid, worden deze rimpels en lijnen gladgestreken. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar en kunnen tot een jaar aanhouden”.

Volumeverlies

“Naarmate we ouder worden, verliezen we volume in ons gezicht, wat kan leiden tot een ingevallen of uitgezakte uitstraling. Fillers kunnen worden gebruikt om dit volume te herstellen, waardoor een jeugdige uitstraling wordt bereikt. Dit kan vooral nuttig zijn in het gebied van de wangen en jukbeenderen”.

Lippen

Lippen

“Fillers kunnen ook worden gebruikt om de lippen voller te maken of asymmetrie te corrigeren. Hyaluronzuur fillers zijn hierbij het meest geschikt omdat ze een natuurlijk uitziende resultaat geven en geleidelijk worden geabsorbeerd door het lichaam”.

Acne littekens

“Fillers kunnen ook worden gebruikt om acnelittekens te verminderen. Door het op

vullen van het gebied onder het litteken, wordt het littekenweefsel minder zichtbaar en wordt de huid gladder”, besluit huidspecialist van Fillers Maastricht.

Veiligheid en bijwerkingen

“Over het algemeen zijn fillers veilig, maar er zijn wel enkele bijwerkingen waar je op moet letten”, waarschuwt de woordvoerster van Fillers Maastricht. “Na de behandeling kun je last krijgen van zwelling, roodheid en blauwe plekken op de injectieplaats. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen tot een week. In zeldzame gevallen kunnen er ernstigere bijwerkingen optreden, zoals infectie, allergische reacties of bloedvatblokkades.

Het is belangrijk om je behandelaar te kiezen op basis van ervaring en kwalificaties. Zorg ervoor dat je een consultatie heeft voordat je de behandeling ondergaat, zodat je de risico’s en voordelen van fillers kunt bespreken”, sluit onze specialist van Fillers Maastricht af.