Menu
Cosmetische chirurgie / Gezicht

Soorten rimpels en mogelijke behandelingen

Met rimpels krijgt iedereen ooit te maken. Rimpels krijg je als je ouder wordt en de cellen in de opperhuid dunner worden. Hierdoor droogt de huid sneller uit, verslapt en verliest aan elasticiteit, waardoor fijne lijntjes en rimpels ontstaan. In je gezicht kun je zowel dynamische rimpels als statische rimpels krijgen. Behandelingen met rimpelvullers (injectables) bij Nationaal Huidcentrum zorgen voor een vermindering of het verdwijnen van de scherpe lijnen en rimpels in je gezicht. Hierdoor worden de contouren van je gezicht weer zachter en gladder en je uitstraling jonger en frisser.

Dynamische & statische rimpels
Dynamische rimpels ontstaan door het samentrekken van je spieren. Kraaienpootjes rondom je ogen bijvoorbeeld en ook de fronsrimpel in je voorhoofd zijn dynamisch. Ze gaan vaak weer weg als je de spier ontspant. Maar als je ouder wordt verdwijnen ze niet meer volledig. Met een spierontspannend middel verdwijnen de dynamische rimpels wel.

Rimpels die altijd te zien zijn, zijn de statische rimpels. Deze ontstaan doordat de huid ouder wordt. Lijntjes rond je lippen, of die van je mondhoek naar je kaak.

Rimpelvullers
Rimpelvullers worden onder een rimpel in de huid gespoten. Hierdoor verdwijnt de rimpel compleet of wordt deze veel minder zichtbaar. Omdat rimpelvullers volledig door het lichaam afgebroken worden, is het effect maximaal twaalf tot veertien maanden te zien. Botox is een spierontspanner die gebruikt wordt bij het behandelen van dynamische rimpels. Voor de statische rimpels worden fillers gebruikt. Er zijn veel soorten fillers, op basis van lichaamseigen materiaal. Een aantal producten waar Nationaal Huidcentrum mee werkt is Juvéderm Ultra, Restylane, Radiesse en Sculptra.