Menu
Health / Sportief

Sporten, ook goed voor uw huid!

Sporten is goed voor uw huid. Het zorgt namelijk voor een verbeterde bloedcirculatie, waar uw huid behoorlijk wat baat bij heeft. Hoe dit werkt, leest u in dit artikel.

Ik heb al zo vaak geblogd over hoe gezond sporten is. Nu heb ik nog meer voordelen aan sporten voor u. Het is goed voor uw huid! Niet echt de hoofdreden dat mensen sporten.

Bloedcirculatie
Ergens is het wel logisch. Als we sporten, verbeteren we onze bloedcirculatie. Dit zorgt voor een verbeterde aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Kortom, ons lichaam begint steeds beter te werken!

Transpiratie
Zweten, ook wel transpireren, is niet prettig, maar wel gezond. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd door sporten, maar ook de transpiratie wordt goed op gang gebracht. Transpiratiedrupeltes duwen alle opgehoopte afvalstoffen in uw huid naar buiten. Resultaat? Een mooie en glanzende huid. Tip; heeft u veel last van acne? Regelmatig sporten helpt hier ook tegen!

Collageen
Dor regelmatig te sporten, met de juiste intensiteit, creëert u een gunstige omgeving voor uw huid om collageen aan te maken. Wat houdt dit in? Dat u uw huid in een perfecte conditie brengt en rimpels langer wegblijven.

Kraaienpootjes
Last van kraaienpootjes? Ook dit kunt u met sporten verminderen. Hoe? Het werkt zo: Tijdens het sporten spannen uw spieren zich aan, waarna ze zich weer ontspannen. Dit zorgt voor een ‘moe maar voldaan’ gevoel. Het geldt voor alle spieren in uw lichaam, dus ook uw gezichtsspieren.

Tips

  • Dames, nog wel even een paar tips voor u gaat sporten.
  • Zorg voor een schone huid. Als u met make-up op gaat sporten, kunnen uw poriën verstoppen door de transpiratie.
  • Kunt u niet zonder make-up op sporten? Houd het dan op mascara en wat lippenstift.
  • Na het sporten heeft uw lichaam, dus ook uw huid, tijd nodig om af te koelen.
  • Drink tijdens het sporten genoeg water! En breng na het douchen een vochtinbrengende crème aan.