Hoe komen we door een dipje heen?

Hoe komen we door een dipje heen?

Je kent het vast wel. Zo’n dag dat álles tegenzit. Niks gaat zoals jij het wilt. Je hebt een baaldag en wilt uit die dip komen! Hoe doen we dat?

Vergelijken
STOP. Hetgene wat we zo snel doen als we ons niet prettig voelen, is onszelf vergelijken met anderen. Al die mensen die zogenaamd een zo veel leuker, interessanter en avontuurlijker leven dan jij hebben. Die hebben zeker nooit een baaldag? Doei! Houd eens op met vergelijken, daar bereik je niks mee.

Social Media
Bij een baaldag kunnen we beter de Social Media maar even uit laten. Voor je het weet heb je een boel depressieve statussen geplaatst. Of heb je iemand een vriendschapsverzoek gestuurd wat je eigenlijk helemaal niet wilde doen.. Of iets te veel foto’s geliked. Ga gewoon van Social Media af. Nu. Ga iets anders doen.

Negativiteit
Dit is voeding voor een baaldag. Houd op met zielige verhalen lezen. Of luisteren naar huil-muziek. Door je bezig te houden met negativiteit kom je echt niet uit jouw dip.

Eten
Pas op. Neheh. Stop. Koelkast dicht. Koekjestrommel weg. Leg dat chocolaatje weg. Het slechtste wat je kunt doen als jij je down voelt. Snacken. Goh, even een lekker koekje, of een zak chips. Hmm, toch maar een vette pizza eten vanavond in plaats van die gezonde salade die je klaar had staan voor vandaag. Het lijkt allemaal zo makkelijk en opbeurend als jij in je dipje zit. Maar achteraf voel jij je hier echt wel schuldig over! Helpt je ook niet echt uit jouw dipje hè..?

Kleding
Kleed je aan zoals normaal. Of misschien nog wel specialer. Door je mooi te kleden en echt aandacht te besteden aan jouw uiterlijk, voel jij je al een stuk beter. Door in een huispak of pyjama door het huis rond te lopen voel je je standaard slechter. Lui, moe, chagrijnig.. Het geldt ook als je ziek bent. Je knapt al een stukje op door een lekkere douche en een mooie kledingset!

Boodschappen doen
Oke. Jij voelt je down, zit niet lekker in je vel. Denk je echt dat het een slim idee is om nu naar de supermarkt te gaan? Schreeuwende kinderen, lange rijen aan de kassa, mensen die hun karretje midden in het pad neerzetten. Personeel wat er niks van snapt? Blijf dan maar liever even thuis…

Muziek
Zolang je geen negatieve muziek op zet is het prima. Uit onderzoek blijkt muziek te ontspannen en werkt het humeur verbeterend. Go! Oh en kittens. Kittens zijn ook humeur verbeterend!