Menu
Liefde / Single

Helpt troostseks je echt om over je ex heen te komen?

Troost en wraak seks zijn vaak gelijke-strategieën die mensen gebruiken om de pijn te verwerken van een relatiebreuk.  Maar werkt dit echt om makkelijk over je breuk heen te komen of wordt de pijn hierdoor alleen maar erger? Gelukkig is er hiervoor een onderzoek gedaan, zodat wij deze vraag voor jou kunnen beantwoorden.

In dit onderzoek bleek dat bij 35 procent van de studenten daadwerkelijk de pijn minder geworden was en hun zelfvertrouwen ook een boost had gekregen. En bijna 1/4 zei dat ze wraakseks hadden om zijn/ haar ex-partner terug te pakken.

Niet verrassend, waren de studenten die net gedumpt waren door zijn/ haar partner boos en gestrest, en ook eerder geneigd om met iemand nieuw in bed te duiken.

Seks gebruiken als een uitlaat voor je negatieve emoties die je voelt door je splitsing kan voor problemen zorgen.

In feite toonde het onderzoek aan dat studenten die deze boze emoties gebruikten als brandstof voor seks juist langer moeite had met de splitsing. Na acht maanden waren ze minder geneigd voor een nieuwe relatie dan de studenten die met positieve gedachten rebound seks hadden.

Zoals je leest zul je wel merken dat het gewoon tijd kost, maar dat als je al rebound seks gaat hebben doe het wel met een positieve instelling en geniet er van.

Als je je nog emotioneel voelt na een splitsing – lees hier hoe je van een gebroken hart af komt.