Doei lovehandles!

Doei lovehandles!

Lovehandles? Ja, die prachtige zwembandjes die boven je broek uitkomen. Die kwabben die jouw voor de rest zo perfecte lichaam uit proportie halen. Hoe we er aan zijn gekomen, geen idee. Maar we kunnen er wel weer afkomen!

Lovehandles
Wat zijn het eigenlijk? Het zijn ophopingen van vet. Sorry, maar dat is het. Ook al heb je een prachtig strak buikje, dan kun je alsnog lovehandles hebben. Ooit heb ik iemand, bij het afwijzen van een koekje, horen zeggen ‘Nee, doe maar niet. 5 minutes in your mouth, but the rest of your life on your hips..’
En inderdaad, onze lovehandles zijn het bewijs!

Lichaamsbeweging
Om vet in jouw lichaam weg te werken hoor je regelmatig te bewegen. Dit geldt dus ook voor jouw lovehandles. Denk aan activiteiten als fietsen, of de loopband, of lange wandelingen. Dansen is ook erg goed om vet te verbranden! Muziekje op, dansen maar! Probeer om minstens 3x per week ongeveer 30 tot 45 minuten actief te bewegen.

Buikspieren
Als je buikspieroefeningen doet, verstevig jij je buikspieren waardoor jij je buik beter kunt inhouden. Veel vet verbrand je er niet mee, dus de lovehandles haal je er niet zo snel mee weg. Wel zorgen ze ervoor dat de algemene vorm van jouw lichaam er mooi uit komt te zien. Probeer dus regelmatig buikspieroefeningen te doen! Minstens 3x per week 15 minuten buikspieroefeningen geeft al een mooi resultaat. De oefening waarmee je toch aan jouw lovehandles werkt is de twist. Hiervoor zul je op de rand van een stoel moeten zitten, een stok over je schouders en armen wijd uitgespreid ter hoogte van je schouders houden en dan jouw romp rustig van links naar rechts bewegen. Op deze manier train je jouw schuine buikspieren, waarmee je meteen jouw lovehandles mee pakt.

Voeding
Sorry, maar ook dit hoort erbij: Het gezonde voedingspatroon. Je bent wie je eet. Oh wacht, dat is iets anders. Als jij geen lovehandles wilt hebben, zul je goed op je voedingspatroon moeten letten. Vette voedingsmiddelen, frisdranken met veel suiker, veel koolhydraten, allemaal boosdoeners. Maargoed, we weten allemaal hoe het hoort en het is onze eigen verantwoordelijkheid of we daadwerkelijk gezond eten of niet. Het ligt ook heel erg aan de persoon, de één kan nou eenmaal meer (vet) eten dan de ander.

Goodluck dames!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: