Menu
Studeren / Werk & Studie

Studeren kun je leren

Of we nou druk bezig zijn met een studie, of dat we een opfriscursus volgen voor het werk. Deze studietips komen echt wel van pas!

Seizoen
Soms kun je er inderdaad niks aan doen. Die cursus moet wel midden in de zomer. Toch is het handig om zo veel mogelijk studiewerk in de herfst en de winter te doen. Waarom? Omdat onze hersenen in de lente sneller afgeleid zijn. En hoe dat komt? Dat is allemaal biologisch. Het is de tijd van voortplanting en op één of andere manier heeft ons brein dat erg snel in de gaten.

Levertraan
Niet geschoten is altijd mis. In levertraan zitten Omega-3-vetzuren. Het is smerig, maar het is erg goed voor de hersenen. Die vetzuren zitten trouwens ook in zalm, haring, oesters en mosselen, maar vis is tegenwoordig wel vrij duur.

Flashcards
Dit zijn kaartjes met aan de ene kant een vraag en aan de andere kant het antwoord. Een simpele en handige manier om jezelf te ‘overhoren’. Zo weet je in no-time welke stof je wel of niet goed genoeg kent.

Spanningsboog
Iedereen heeft een spanningsboog/concentratieboog. Die kan uitgerekt worden tot op een bepaald punt en dan ben jij je concentratie kwijt. Laat die concentratieboog niet knappen. Neem op tijd pauze tijdens het studeren. Op deze manier ben je elke keer energiek genoeg aan het studeren en houd je meer informatie vast.

Regelmaat
Op tijd naar bed, op tijd op staan, gezonde voeding, goed bewegen en regelmatig studeren. Hoe gestructureerder en gezonder jouw leven, hoe beter het studeren gaat.

Rust
Zorg ervoor dat je een werkplek/studieplek hebt waarin je rust hebt. Geen lawaai aan je hoofd. Social Media blijft uit, zorg dat je niet afgeleid wordt.