Menu
Afvallen / Bewegen - Sporten / Health

Sterk is het nieuwe slank

Dames opgelet, sterk is het nieuwe slank en daar zijn veel van ons al druk mee bezig. Vrouwen hechten tegenwoordig veel meer waarde aan hun gezondheid dan aan het strak zijn. Het goede nieuws is dat gezond zijn en er slank uit zien goed samengaan. 

De cardio apparaten worden tegenwoordig niet meer als heilig gezien door vrouwen, vrouwen combineren cardio tegenwoordig veel met krachttraining. Door de komst van de sterkere spieren worden vrouwen niet alleen sterker maar ook nog eens mooi slank. Als vrouw hoef je er namelijk niet bang voor te zijn dat je er als een bodybuilder uit komt te zien op het moment dat je begint met krachttraining.

Trend
Een trend momenteel is om een foto te maken voordat je begint met sport en om een foto achteraf te maken. Zo is duidelijk het verschil te zien. Bijvoorbeeld het verschil per maand of zelfs per jaar. Deze foto’s zijn meteen een goede motivator voor jezelf om door te blijven gaan met sporten.

Thuis trainen
Wil je thuis alvast beginnen met wat oefeningen om in vorm te komen, bekijk dan onderstaande filmpjes.

Burpees

Korte training
Wil je wat meer oefeningen doen dan alleen de burpees, bekijk dan onderstaand filmpje eens. Hierin geven ze je een korte training van 10 minuten waarbij alle spieren getraind worden.