Menu
Werk & Studie

Vrouwen ervaren meer stress thuis dan op werk

“Thuis zijn geeft mij stress, ik moet gaan werken.” Het klinkt misschien als onzin, maar dat is wel wat jouw lichaam je verteld. Volgens een recent onderzoek in de VS is de stressleven van een vrouw die thuis zit veel hoger dan op werk. En dit geldt vooral voor de vrouwen die geen kinderen hebben.

Het onderzoek
Tijdens het onderzoek deden 122 personen mee. Wat bleek? Mannen voelen zich gelukkig en minder gestresst wanneer ze thuis zijn, in het weekend bijvoorbeeld. Vrouwen daarentegen bleken gelukkig op werk en meer gestresst thuis dan mannen.
Het is voor vrouwen makkelijker om op werk niet te denken aan thuis dan thuis niet te denken aan werk. We denken dat er van ons verwacht wordt om onze mail 24/7 te beantwoorden wanneer wij thuis zijn.

Waarom zijn mannen minder gestresst thuis dan vrouwen?
Uit onderzoek blijkt dat mannen vaker een baan hebben waar ze niet zo tevreden mee zijn. Vrouwen daarentegen zijn over het algemeen tevreden met hun baan, zo niet, dan zullen ze er ook snel mee stoppen. Mannen stoppen niet zo snel en blijken gewoon door te werken ook al zijn ze niet tevreden. Daarom zijn mannen thuis veel minder gestresst en genieten ze ervan in plaats van te werken.
Zelfs vrouwen zonder kinderen ervaren thuis meer stress dan om het kantoor. Wat shocking is, was dat het verschil tussen vrouwen zonder kinderen en met kinderen groot was. Vrouwen met kinderen ervaren veel minder stress thuis. Dat komt doordat kinderen af en toe stressvol zijn, maar ze zijn ook lief en het is leuk met ze.