Menu
Mode

10 tips om te besparen op kleding

10 tips om te besparen op kleding. Ik zal het maar eerlijk toegeven, ik ben een enorme shop-a-holic. Mijn liefde voor kleding is er met de paplepel ingegoten, als kind vond ik het al heerlijk om urenlang te winkelen met mijn moeder. Maar ja, mijn bankrekening is het daar lang niet altijd mee eens. Gelukkig heb ik door de jaren heen geleerd om slimmer te shoppen. Hier zijn 10 tips:

1. Zorg goed voor je kleding
Als er stomerij op het etiket staat, doe dat dan ook. Was lingerie altijd met de hand of minstens in een beschermend zakje op lage temperatuur. Hang alles altijd netjes op, zodat er geen valse vouwen ontstaan. Echt, met wat extra zorg gaan je favoriete items zoveel langer mee. En als de hakken van je schoenen beginnen te slijten, laat ze dan vervangen. Je kan ook onze tips lezen om de levensduur van je schoenen te velengen.

2. Gebruik cadeaubonnen op tijd
Laat cadeaubonnen niet liggen maar gebruik ze zo snel mogelijk, voor je het weet is de vervaldatum voorbij en heb je er niets meer aan.

3. Spot de mid-season sales
Elke paar maanden arriveren de nieuwe collecties in de winkels. En dus moet er ook elke paar maanden weer plaats gemaakt worden voor die nieuwe stukken. Dat gebeurt vaak door middel van de zogenaamde ‘mid-season’ sales, buiten de normale koopjesperiodes om. Hou je favoriete winkels in de gaten, zodat je precies weet wanneer je wat kan scoren.

4. Vraag wanneer de uitverkoop begint
Niets is vervelender dan erachter komen dat je laatste aankoop in de uitverkoop is gegaan nádat je het hebt gekocht. Vraag dus altijd wanneer de koopjes beginnen, voordat je afrekent. Als je geluk hebt, mag je alvast afrekenen met korting.

5. Maak slim gebruik van staffelkortingen
Doe je voordeel met kortingen die oplopen naarmate je meer koopt. Daarmee bedoelen we niet dat je 3 paar laarzen moet aanschaffen omdat je dan 60% in plaats van 30% korting krijgt, maar het loont de moeite om samen met vriendinnen te shoppen, zodat jullie gezamenlijk profiteren van speciale aanbiedingen.

6. Wees vriendelijk
Zorg dat je het winkelpersoneel leert kennen. Je hoeft niet meteen vrienden te worden op Facebook, maar je kan wel je best doen om regelmatig een praatje te maken. Zo leren ze je herkennen en zijn ze misschien geneigd om je persoonlijk op te hoogte te houden van goeie deals die eraan komen. Bovendien is de kans groot dat je beter geholpen wordt, zodat je kledingmiskopen kan vermijden.

7. Koop tegendraads
De beste deals krijg je nog altijd door je voorraden in te slaan aan het eind van het seizoen. Scoor je bikini’s en slippers  voor de volgende zomer alvast in oktober en je winterhandschoenen in mei.

8. Gebruik outlets
Winkelen in de outlets is ook een goeie manier om te besparen, maar zorg wel dat je weet wat de verleiders van de outlets zijn.

9. Kies voor tweedehands
Probeer eens wat vaker een tweedehandswinkel uit. De tijden van overvolle, onoverzichtelijke en vaak muffe winkeltjes is voorgoed voorbij. Bovendien kan je nog wat extra verdienen door zelf kleding in te brengen die je niet meer draagt.

10. Maak een budget
Zorg dat je weet hoeveel je maandelijks aan kleding kan besteden. De handigste manier is door het maken van een digitaal budget.

Geïnspireerd door deze tips om te besparen op kleding? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pursepower en zij houden je op de hoogte met hun tips voor een rijker leven.

Bron: Pursepower.nl