Ken jij deze 6 mode tips & trucs al?

Ken jij deze 6 mode tips & trucs al?

Het is iets wat we elke dag doen, kleren dragen! Daarom is het logisch dat we dagelijks te maken hebben met verschillende mode dilemma’s. Dus hier zijn een paar handige en slimme mode tips en trucs die toch echt wel moet kennen!

1. Stretch je broek zodat die past
Oké, misschien ben je wel een paar kilootjes aangekomen en favoriete broek zit nu toch wel iets aan de strakke kant, maar je kan hem nog net aan. Dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Je kan je broek niet zo stretchen dat die paar maten groter wordt, maar wel dat die comfortabel gaat zitten.shutterstock_77396686
Instructie: Eerst maak je je broek vochtig met water, daar waar de broek strak zit.
Wat je dan het beste kan doen is de broek eerst aan doen en dan de broek vochtig maken, zodat je niet het probleem krijgt dat je de broek niet aankrijgt omdat die vochtig is. Loop nu 30 minuten in je huis rond en doe veel stretch je broek uit, een paar squats en wellicht een paar yoga houdingen.
Wanneer je hier klaar mee bent, doe je de broek uit en hang je ze op, zodat ze kunnen opdrogen. Herhaal dit proces nogmaals zodra de broek droog is. Je zal merken dat je broek al gelijk veel comfortabeler zit! Hèhè.

2. De juiste kettingen
Wat de meeste vrouwen niet weten is dat er echt een regel is voor het kiezen van de juiste ketting die past bij het soort bovenstuk wat je draagt. Het hangt hier dus vanaf in hoeverre je hals en decolleté zichtbaar is. Je verwacht het misschien niet, maar het dragen van een ketting dat perfect past bij je outfit, zorgt echt voor een heel groot verschil.
Draag je bijvoorbeeld een coltrui, dan past daar een lange rode ketting bij.
Draag je een strapless shirt? Ga dan voor een “wurg”ketting oftewel een halsketting die vol is.
Draag je een T-shirt met een V model, waarbij je decolleté zichtbaar is? Ga dan voor een lange ketting dat een driehoekige vorm heeft en vol is met kralen bijvoorbeeld.

3. Verwijderen van deodorant vlekken
We zijn allemaal wel bekend met die vervelende witte deodorant vlekken op onze kleren, niet waar? Het overkomt ons gewoon té vaak. Maar ook hiervoor is er een perfecte oplossing: babydoekjes. Als je moeder bent, heb je wellicht deze babydoekjes al thuis liggen. Indien dat niet zo is, koop ze dan, want ze verwijderen direct al je deodorant vlekken.

4. Gele zweetvlekken
Als we de deodorant vlekken hebben gehad, mogen de zweetvlekken op onze kleren uiteraard ook niet ontbreken. Wat is dat toch vies, lelijk en soms best gênant.
Maar ook hiervoor is er gelukkig een handige oplossing voor: citroensap. Vul een spray fles met een beetje citroensap. Spuit op de witte kleren waar gele zweetvlekken zichtbaar zijn, doe dit voordat je de kleren in de wasmachine doet. Voilà, alsof het er nooit een vlek heeft gezeten!

5. Maak je schoenen waterproof
Wie wilt er nou dat zijn/haar sokken nat worden, omdat de schoenen niet water bestendig zijn? Niemand, inderdaad. En in dit kikkerlandje weten wij maar al te goed hoe dat voelt. Ook hiervoor is er een hele simpele truc voor: gebruik bijenwas.
Oké, dit klinkt misschien een beetje vreemd, bijenwas gebruiken voor waterproof schoenen, maar het werk echt. Smeer je schoenen in met bijenwas, probeer het maar en test het uit zodra het gaat regenen.

6. Panty’s en haarspray
Deze combinatie klinkt in eerste instantie inderdaad vreemd. Je kan simpelweg voorkomen dat je een ladder krijgt in je kousen of panty door er haarspray op te spuiten. Focus je vooral op de plaatsen waar kousen en panty’s snel scheuren. Geen zorgen meer!