11 trucs om je haar lang te laten groeien

11 trucs om je haar lang te laten groeien

Wil je zo graag lang haar hebben, maar lukt het groeien niet echt? Probeer het eens d.m.v. deze trucs!

Onthoud dat het niet in één nacht kan groeien
Je haar laten groeien, duurt gewoon even. Haar groeit meestal alleen maar 0,62 cm per maand. En dit is alleen als het haar super gezond is, en geen gespleten haarpunten heeft. Dus met andere woorden wees geduldig.

Gek genoeg, een schaar is je beste vriend
De haarpunten bijknippen, zorgt er niet voor dat je haar sneller gaat groeien, het zorgt er alleen voor dat het er gezond en mooi uit ziet. Als je te lang wacht, is de kans groot dat je haar gaat afbreken, en uiteindelijk zal je haar dan korter worden dan als je het gewoon knipt.

Gebruik conditioner elke keer als je je haren wast
Als je haar nat is, betekend dit dat je het moet conditioneren. In de loop der tijd, door kleuren en stijlen worden je haren dunner. Conditioner helpt bij het vervangen van de lipiden en de eiwitten in je haar. En het sluit de haar schubben zodat er geen schadelijke stoffen bij komen, zo kan je haar langer en gezond verder groeien.

Gebruik shampoo niet elke keer als je aan het douchen bent
Het is shockerend hoeveel vrouwen de conditioner overslaan, dit is zo slecht voor je haar, vooral als je het wilt laten groeien. Het is juist shampoo die je niet elke keer nodig hebt. De functie van shampoo is om de vuil van je hoofd en haar te verwijderen, maar het verwijderd ook de natuurlijke oliën op je hoofd.

Behandel je haar wekelijks met een olie of masker
Want haar van schouderlengte of langer is een aantal jaar oud, en heeft extra aandacht nodig. Gebruik hiervoor dus vochtige maskers, en oliën wekelijks.

Recept:
1 kop kokosnootolie gemengd met 1 eetlepel elk met amandel, macadamia en jojoba-olie. Doe dit op vochtig haar en laat 10 minuten intrekken, was daarna je haar zoals gewoonlijk.

Borstel je haar alsof het van goud gemaakt is
Constant borstelen kan je haar goed beschadigen. Als je je natte haren borstelt, begin dan bij de onderkant en werk je weg omhoog. We borstelen meestal van de hoofdhuid naar beneden, maar dat zorgt er voor dat al die kleine knoopjes in één grote knoop terecht komen, waarmee je veel haar kan verliezen.

Dump je katoenen kussensloop
Ga over naar satijnen kussenslopen. Omdat dit een zachtere oppervlakte is, zit je haar niet zo in de war als je wakker wordt.

Wikkel je haar nooit in een grote handdoek
Wat is er nou erg aan om je haar in een super zachte badhanddoek te wikkelen? Veel. Het zorgt voor zoveel haarbreuk, je haar gaat vast zitten in alle vezels. Maar met een dunne en microvezel handdoek is het wel goed om je haar in te wikkelen.

Gebruik koud water aan het einde van elke douchebeurt.
Dit helpt echt bij het laten groeien van je haar! Koud water zorgt ervoor dat de buitenste laag van je haar gladder wordt, wat helpt om tegen uitdroging en beschadiging van hitte. Je hoeft je haar maar voor een paar seconden onder het koude water te houden.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: