Menu
Mode

Mode gewoontes die slecht voor je gezondheid zijn

Mode kan een heleboel dingen betekenen: spannend, transformatie, communicatie, en belangrijker nog, plezier. Maar helaas zijn er een aantal onderdelen die in de loop der tijd je lichaam kunnen beschadigen. Om uit te leggen welke mode gewoontes deze schade kunnen veroorzaken, kan je hieronder verder lezen.

1. Balanceren op hoge hakken
Je hebt het vast wel eerder gehoord, maar het dragen van hoge hakken is echt een van de ergste dingen die je voor de uitlijning van je lichaam kunt doen. Wanneer je op de bal van je voeten loopt, kantelt je romp naar voren maar jij zelf leunt naar achteren. Dit zet een ongelooflijke hoeveelheid druk op de wervelkolom en drukken de schijven in de loop der tijd samen. Het kan weken, maanden of jaren duren voordat je de effecten hiervan zult voelen, denk dan aan kramp in de tenen en kuiten, of pijn in de rug en heupen. Maar gelukkig zijn lagere hakken overal verkrijgbaar, en ze zijn super schattig!

2. “De tas” sjouwen
Hoe groter de tas, hoe meer dingen je erin kunt doen. En omdat je waarschijnlijk je tas maar aan één kant draagt, kan dit voor ongelijke verdeling van het gewicht veroorzaken, wat er weer voor zorgt dat er spier-oneffenheden ontstaan (zoals een schouder die meer ontwikkeld is dan de andere)

Maar dit is nog niet alles: Zware tassen kunnen ook nek, schouder en rug pijn veroorzaken. Een oplossing: geef je lichaam een paar dagen per week een pauze, en draag een kleine, lichte tas waar geen vreemde voorwerpen in zitten, die in je rug of zij kunnen prikken.

3. Jezelf uit mageren om “tijdschrift dun” te zijn
Het beperken van je hoeveelheid eten om “mooi dun” te zijn, kan ervoor zorgen dat je stofwisseling vertraagd wordt, wat tot gewichtstoename kan leiden.

4. De goedkeuring van een “YOLO” instelling
Dit motto kan leiden tot een ton impulsief en destructief gedrag, van ongezonde eetgewoonten tot zomaar een designer tas die ver boven je budget gaat kopen. Hoewel het waar is dat we alleen maar één keer leven en het ook wel eens verdienen om van het leven te genieten! Is je beste inzet om keuzes te maken die je lichaam, geest en portemonnee op de lange termijn gelukkig maken.