Wat kies jij voor bloemen voor je uitvaart?

Wat kies jij voor bloemen voor je uitvaart?

Welke bloemen kies jij voor je uitvaart?

Een overlijden is steeds een pijnlijke zaak. Ongeacht de ouderdom, het mooie leven en de vele familieleden en vrienden is het eigenlijk steeds te vroeg en zeer spijtig. Het laatste wat men kan doen voor de overledene is hem eer bewijzen en hem een uitvaartceremonie gunnen. Heel vaak worden op de kist bloemen achtergelaten, als een laatste teken van respect. Welke bloemen zijn echter het best geschikt voor een uitvaart en welke bloemen kies voor je uitvaart?

Waarom een rouwboeket?

Voor een uitvaart worden heel vaak niet zomaar “wat bloemen” gekozen. Alles dient met de grootste respect te gebeuren en zo ook de behandeling en keuze van de bloemen. Voor een rouwboeket worden door de bloemist de beste bloemen eruit gekozen en ze worden met de hoogste zorg verwerkt tot een boeket. Rouwboeketten zijn er in alle prijscategorie├źn. Aangeraden is eigenlijk om met enkele familieleden of vrienden een mooi boeket te kiezen en te laten samenstellen: dat is misschien wel iets duurder, maar jullie hebben dat moment van samenzijn en steun met elkaar kunnen delen. Is samenhorigheid op moeilijke momenten niet iets waar de overledene trots op zou zijn? Is het niet zo dat jij zou willen dat degene die je achterlaat het doorzettingsvermogen vinden in elkaar en samen het rouwproces doormaken?

Favoriete bloemen

Voor welke bloemen kies je bij het samenstellen van een rouwboeket? Vergeet niet dat bloemen heel vaak betekenissen hebben. Heeft een bepaalde bloemsoort een speciale betekenis voor de overledene of voor de schenker? Dan kies je toch voor deze bloemsoort. Uiteindelijk draait het allemaal om een respectvol afscheid en de eigen betekenis van het afscheidsmoment. Indien er een bloem geschonken kan worden met een boodschap is dat des te mooier voor de volledige ceremonie en voor de overledene.

Betekenis bloemen

Hebben bloemen ook een betekenis? Bedrijven als uitvaartcompact.nl kunnen je hierbij helpen. Uiteraard is het belangrijker wat voor jou de betekenis is van een bepaalde bloem, maar om jou toch een idee te geven volgt hieronder een kort overzicht van veel gekozen uitvaartbloemen en hun betekenis. Dit kan helpen bij de uiteindelijke bloemkeuze.

  • Amaryllis: “Mijn betoverende schoonheid”
  • Jasmijn: “Vriendschap en liefde”
  • Madeliefje: “Puurheid”
  • Roze roos: “Jij en ik samen”
  • Witte of rode roos: “Voor altijd samen”
  • Roos met gebroken steel: “Het onderbroken eeuwig samen zijn”