Menu
Algemeen

Liefde is… Griekenland!

Als je denkt aan een romantisch land komt Frankrijk of Italië vaak als eerste in je op, maar wat dacht je van Griekenland? Toeristen reizen met verschillende redenen naar Griekenland: voor het mooie weer, de stranden of de watersport. Maar wat maakt Griekenland nou echt romantisch? Iedereen die er ooit is geweest zal daar een eigen invulling voor hebben. Vaak is het de bevolking, het eten, de kleuren, geuren of de oude cultuur die de romantische sfeer compleet maken. Wil je samen met je partner een romantische vakantie boeken? Dan moet je zeker de volgende eilanden eens overwegen.

Het oude KretaRethymnon
Kreta, waar vele mensen gelijk denken aan het feesten in Chersonissos, heeft het eiland ook een hele romantische kant. Het heeft een schitterende natuur, schilderachtige dorpjes, prachtige kusten en een rijke geschiedenis. Overal vind je invloeden uit de tijd van de Vaticaanse en Turkse bezetting. Het dorpje Rethymnon biedt een prachtig decor voor een romantische vakantie met een indrukwekkend fort en een oude Vaticaanse haven. Wil je voor een romantische vakantie op Kreta gaan? Blijf dan uit de buurt van de toeristische badplaatsen. Pak liever de auto en ontdek de verlaten standen. Er zijn genoeg mooie en rustige plekjes op dit eiland voor jou en je partner.

Het mooiste van Santorini
SantoriniDoor de witte huizen en kerken, blauwe koepeldaken en smalle trapsteegjes wordtSantorini gezien als een van de mooiste eilanden in Griekenland. Het staat bekend om zijn mooie zonsondergangen, waardoor het een perfect eiland is voor een romantische vakantie. Vele mensen vinden het dorp Oia het mooiste dorp van heel Santorini. De ligging op de steile kraterwand biedt een prachtig uitzicht over het gehele eiland. Het eiland heeft zijn vorm gekregen door diverse vulkaanuitbarstingen, waardoor het nu lijkt op een halve maan. Er zijn voornamelijk zwarte lavastranden waarvan het zand erg heet kan worden in de zomer. Vergeet dus niet om je slippers mee te nemen.

Puur natuur in CorfuCorfu

Corfu staat bekend om zijn prachtige natuur en de vele historische plekken. De pittoreske dorpjes aan de kust die omgeven zijn door vele groenen bomen geven dit eiland een betoverende uitstraling. Corfu-Stad is ook zeker een bezoekje waard. De mooie huizen die gebouwd zijn in een Vaticaanse stijl, de indrukwekkende forten, prachtige pleinen en gezellige terrasjes zorgen ervoor dat het een echte liefdesstad is. Het is aan te raden om een auto te huren en zo de beboste bergen in te gaan en langs de mooie kusten te rijden. Ga je voor natuur, cultuur en romantiek? Dan moet je zeker in Corfu zijn!

Jiba biedt verschillende kleinschalige vakantieverblijven aan in, onder andere, het mooie Griekenland. De vakantieverblijven zijn onderverdeeld over 4 thema’s namelijk: Romance, Go Outside, Like Home en Beach Life. Neem snel een kijkje op de website voor een Romance vakantie in Griekenland!