Naar imago stylist even gewoon als naar kapper

Naar imago stylist even gewoon als naar kapper

Onlangs is een uniek loyalty concept van start gegaan dat is ontworpen om het vak van imago styling dichter bij de consument te brengen. Het concept heet Imago Basics Strippenkaart en wordt op de markt gebracht door Imago Basics, een joint-venture van twee bedrijven in de image consultancy branche. 

Het Strippenkaart concept van Imago Basics wil bijdragen aan het zelfvertrouwen van de consument: mannen en vrouwen, van BN-er tot onbekende huisvrouw. Het doel is dat iedereen het even vanzelfsprekend gaat vinden om naar een imago stylist te gaan, als het is om naar de kapper en de schoonheidsspecialiste te gaan. De imago stylist kan in dit nieuwe concept haar/zijn diensten zodanig aanbieden, dat de cliënt het vertrouwen krijgt in goede en betrouwbare handen te zijn en er beter van te worden. Niet eenmalig maar in een traject.

Effectieve toepassing
Kleur- en stijladviezen zijn geen onbekende begrippen meer voor de consument en vooral veel vrouwen zijn al in het bezit van een kleurenwaaier of -kaart en een stijlboek. Door gebrek aan tijd en vaardigheid komt het er echter vaak niet van om al die informatie effectief toe te passen in het privé- en/of zakelijk leven. Met een strippenkaart verzekert de consument zich niet alleen van een professioneel advies en een persoonlijke begeleiding, maar ook van veel leuke ervaringen en waardevolle leermomenten. De kaart bestaat uit acht strippen die elk recht geven op één uur professioneel advies, en is een jaar geldig. De eigenaar van een strippenkaart kan binnen deze termijn alle imago adviezen en diensten afnemen op momenten dat het haar of hem uitkomt.

Totaalplaatje
In Nederland zijn een paar honderd image consultants en stylisten professioneel actief. Ze begeleiden klanten in de ontwikkeling van een uitstraling die een gewenst resultaat oplevert. Ga je daten, dan wil je er anders uitzien dan wanneer je naar je werk gaat. Jezelf tot expressie brengen is het motto. Onderdelen als make-up, huid- en haarverzorging (kleur en kapsel) zijn net zo belangrijk als kleur, kleding en persoonlijke stijl. Het gaat om het totale plaatje.

Exclusiviteit
De stylist die zich aansluit bij het Imago Basics netwerk en met het strippenkaart concept gaat werken krijgt exclusiviteit in haar of zijn regio. Image Basics streeft naar een landelijke dekking, zodat er altijd wel een imago stylist in de buurt te vinden is. In principe kunnen alleen consultants die een gedegen opleiding hebben genoten en ten minste 2 jaar praktijkervaring hebben in het adviseren van individuele cliënten met de Imago Basics Strippenkaart aan de slag. Op deze wijze kan de organisatie een hoge kwaliteit van dienstverlening garanderen.