Op naar voller haar!

Op naar voller haar!

Last van dun en futloos haar? Van dat haar dat zo ontzettend lastig is om te stylen? Het hangt maar een beetje slap naar beneden, heeft geen zin om te krullen.. Wat moeten we er mee? Ik heb geen wondermiddel om dit vervelende haar ineens dikker en voller te maken. Maar,  er zijn wel een aantal trucjes om jouw haar net wat meer textuur te geven. Een tijdelijke oplossing en het maakt jouw haar niet écht sterker, maar het ziet er in ieder geval beter uit!

Lightweight stylingsproducten
Als eerste is het slim om erachter te komen welke producten jouw haar juist zwaar en slap maken. Deze producten gooi je weg en kopen we nooit meer. Iemand met fijn haar heeft lichte producten nodig. Dit zullen vooral producten in gel- of sprayvorm zijn. Probeer eens een aantal producten uit! Het juiste product kan een enorm verschil maken.

Föhn
Door een föhn te gebruiken kun je meer volume aanbrengen in jouw haar. Geen idee hoe? Vraag de volgende keer bij de kapper eens hoe ze dat doet. Ze hoort je namelijk niet alleen goed te knippen, maar ook advies te geven.

Thickening shampoo
Ja echt. Die bestaan. Shampoos die speciaal ontwikkeld zijn om de textuur van jouw haar dikker te maken. Wat een uitvinding! Nadat jij je haar hebt gewassen met deze shampoo voelt je haar steviger aan. Het ‘zwelt’ op en krijgt instant meer volume. Probeer maar eens en kijk welke thickening shampoo het beste bij jou past!

Stylen
Een goede styling doet ook wonderen. Het heeft natuurlijk geen zin om een simpele staart in te doen als je al van dat dunne en futloze haar hebt. Daar gaat je haar er niet dikker en voller van uitzien. Beter is om het hele riedeltje te volgen; Haar wassen met thickening shampoo, licht stylingsproduct erin en dan luchtig op föhnen met daarbij een ronde borstel gebruiken. Werkt dit niet en valt het haar nog steeds dun naar beneden? Probeer dan het volgende: Draai je haar voorzichtig en losjes in een luchtige knot met volume op je hoofd. Trek aan weerszijden van je gezicht wat lokken los. Bekijk jezelf nu eens goed in de spiegel. Dat ziet er al beter uit hè?

Succes! Laat je wat weten als het gelukt is?