Single tijdens de kerst

Single tijdens de kerst

Blijkbaar is het heel erg belangrijk om een partner te hebben tijdens de feestdagen. Dan heb je iemand om te knuffelen, te zoenen, de feestdagen mee te vieren. Hebben jullie er ooit aangedacht dat je dan ook meteen vastzit? Wat nou lekker feesten tijdens de feestdagen; met een partner is het de tijd om compromissen te sluiten. Wat wil jij doen met kerst? Gaan we eerst naar jouw ouders of naar mijn ouders? Zucht..moet je weer naar je schoonouders… En zo zijn er nog veel meer redenen waarom het niet erg is om single te zijn tijdens de kerst! Lees maar eens door..

Planning
Je hebt geen verplichtingen en hoeft geen verantwoording af te leggen. Jij maakt je eigen planning! Even langs je ouders? Prima. Naar vriendinnen toe? Prima. Lekker in je joggingsbroek op de bank zitten met een flesje wijn? Prima! Niemand die er wat van zegt, jij bepaalt. En al die romantische kerstfilms waar mannen misselijk van worden? Die kun je gewoon kijken. 🙂

Schoonfamilie
Zoals al gezegd, heb jij een kerst zonder schoonfamilie! Heerlijk. Geen kritiek, geen stress, geen druk, je hoeft je voor niemand te bewijzen. Is dat even rustig in je hoofd.

Geld besparen
Kerst blijkt helemaal te draaien om cadeautjes voor elkaar kopen. Goedkopere oplossingen zijn al de ‘sinterkerst’, het combineren van sinterklaas en kerst.. Maar nog goedkoper is; single zijn! Dat betekent namelijk dat je geen dure cadeaus voor jouw vriendje hoeft te halen. Joh, je kunt zelfs een cadeau voor jezelf kopen dit jaar 🙂

Kerstboom
Een kerstboom, helemaal voor jou alleen. Kun je hem eindelijk inrichten zoals jij het wilt. De kerstballen op de plek waar jij ze wilt. Al die gekke kerstversiering die jij zo leuk vindt? Alle bling bling of zo roze mogelijk kun je in huis halen! Nog leuker; je kunt hem zo lang laten staan als je zelf wilt. Heb je nog geen zin om dat ding af te tuigen? Dan doen we dat toch nog even niet. Geen vriendje die er om loopt te zeuren of het ‘dan maar zelf doet’.

Kerstfeesten
Wat dacht je van al die leuke kerstfeesten? Sjansen maar! Jij bent niet verbonden, dus jij mag je misdragen! Maar dat heb je niet van mij, ssssssht.