Menu
Liefde

3 oplosbare relatieproblemen

3 oplosbare relatieproblemen

Relaties beginnen altijd leuk. Je bent helemaal verliefd op elkaar en kunt niet van elkaar afblijven. Je maakt zo veel mogelijk tijd voor elkaar. Na een aantal jaar fijn samen te zijn, wil je misschien zelfs trouwen. Maar na een tijdje kan het lijken alsof het vuur een beetje gedoofd is en leef je langs elkaar heen. Moet je het daar dan maar bij laten? We bespreken drie oplosbare relatieproblemen.

Te weinig tijd voor elkaar

Allebei een baan, sport, sociaal leven en eventueel ook nog kinderen… soms kan het er dan bij inschieten om tijd te maken voor elkaar en ontmoet je elkaar vooral nog in bed wanneer er geslapen wordt. Zo kun je een beetje gaan vergeten waarom jullie ook alweer samen wilden zijn. Daarom is het zo belangrijk om consequent tijd voor elkaar te blijven maken. Tijd maken is immers een keuze en een kwestie van prioriteiten stellen. Een goede stok achter de deur is om een vaste ‘date night’ voor jullie samen in te plannen. Dat kan bijvoorbeeld één keer in de twee weken. Vul de tijd in met een gezellige en romantische activiteit en gebruik de tijd ook om lekker bij te praten met elkaar.

Te weinig tijd voor jezelf

Je kunt te weinig tijd voor elkaar hebben, maar je kunt ook zo opgeslokt worden door het gezinsleven dat het je juist aan tijd voor jezelf ontbreekt. Daar kun je kribbig van worden, en dat komt je relatie natuurlijk niet ten goede. Misschien heb je het gevoel alsof je leven in dienst staat van het gezin en het huishouden. Als er echter één relatie in je leven waarin je eerlijk moeten kunnen zijn, dan is het die met je partner. Maak gewoon bespreekbaar dat je het nodig hebt dat je het een en ander uit handen genomen wordt, zodat je ook tijd voor jezelf kunt hebben. Als je partner van je houdt, zal deze daar mee eens zijn en erover willen meedenken.

Oplosbare relatieproblemen

Man met seksuele problemen

Seks is een belangrijk onderdeel van een liefdesrelatie. Problemen op dit gebied kunnen op een relatie drukken. Eén mogelijke oorzaak voor een probleem op seksueel gebied is als de man erectieproblemen ondervindt. Dit kan tot ontwijkend gedrag leiden. Het is frustrerend voor de man, maar zeker ook voor jou als vrij. Niet alleen heb je behoeftes, maar als je partner niet open is over de reden waarom hij seks vermijdt, kun je je ook afgewezen voelen. Dit terwijl er oplossingen zijn voor erectieproblemen. Het gebruik van een medicijn als Tadalafil kan een volwaardige erectie alsnog mogelijk maken. Maak het probleem voorzichtig bespreekbaar en probeer je partner ervan te overtuigen er met de huisarts over te praten.

Wat het belangrijkste is, is dat relatieproblemen bespreekbaar worden gemaakt. Als er iets dodelijk is voor een relatie, dan is het opgekropte frustratie. Probeer het gesprek aan te gaan vóórdat je vol zit met boosheid.