Menu
Kids

5 Simpele manieren om te binden met je kind

Je gaat werken, de kinderen gaan naar school en doen na school verschillende activiteiten, waardoor je eigenlijk niet zoveel tijd doorbrengt met je kinderen. Misschien heb je het gevoel dat je meer naar ze schreeuwt dan met ze speelt en niet echt bezig bent met het creëren van een goede band. Geen zorgen, want ik deel met jullie een paar simpele manieren, waardoor het wel gaat lukken!

1. Daten met je kinderen
Je plant avonden uit met je partner, maar waarom plan je dit ook niet met je kinderen? Neem ze af en toe mee om ergens te ontbijten, lunchen of avond eten. Als je meer dan één kind hebt, neem ze dan één voor één mee uit. Zo creëer je echt een persoonlijke band.

2. Tijd voor adrenaline
Samen binden met je kinderen gebeurt niet door zitten op de bank en TV kijken. Doe iets spannends! Ga bijvoorbeeld samen racen op een fiets of samen in een achtbaan. Je kinderen zullen dat moment zich altijd blijven herinneren.

3. Maak een reisje
Of het nou een dagje uit dat 3 uur rijden is met de auto, dat maakt niet uit. Een klein reisje maken met je kinderen is erg leuk om nieuwe samen te beleven en praten over van alles en nog wat.

4. Bedtijd vragen
Het is erg belangrijk om bepaalde vragen aan je kinderen te stellen voordat zij gaan slapen. Dat heeft een positieve invloed op jullie band.
Vraag de volgende 3 vragen:
1. Wat is het beste/leukste wat vandaag is gebeurd?
2. Wat is het minst leuke wat vandaag is gebeurd?
3. Wat is het meest grappigste wat vandaag is gebeurd?

Accepteer wat je kind ook geeft als antwoord. In het begin zal je kind het misschien lastig vinden om antwoord te geven op deze vragen, maar met de tijd zal het veel makkelijker gaan en kunnen jullie een leuk kort gesprekje voeren elke avond voor het slapen gaan.

5. Vertel verhaaltjes
Vertel je kinderen jouw jeugd verhalen over wat jij allemaal vroeger hebt meegemaakt. Kies bijvoorbeeld een thema en praat er dan over. Je partner kan dit natuurlijk ook doen met je kinderen. Je zal verrast zijn, want kinderen vinden het geweldig om verhalen uit jouw jeugd te horen.