Menu
Wonen

4 redenen om te kiezen voor rolgordijnen

Tegenwoordig zijn er talloze type gordijnen te kiezen: lamellen, jaloezieën, duo rolgordijnen, rolgordijnen, plisségordijnen en ga zo maar door.

Gaat u de woonkamer opnieuw inrichten? Kies voor rolgordijnen! Rolgordijnen zijn de finishing touch van je interieur. Door te kiezen voor rolgordijnen creëer je een sfeervol huis waar het heerlijk vertoeven is. Rolgordijnen hebben veel pluspunten. Ze zijn te verkrijgen in effen kleuren maar ook in meerdere kleuren en leuke printjes. De meeste rolgordijnen zijn geschikt voor ieder raam. Lees nu de 5 redenen om te kiezen voor rolgordijnen!

1. Rolgordijnen op maat
Gordijnen, of raamdecoratie, is onmisbaar voor je ramen om te voorkomen dat iedereen bij je naar binnen kijkt. Ook zorgt het voor de finishing touch van je interieur. Kies daarom voor een rolgordijn wat past bij je interieur. TIP: koop je gordijnen als laatste, zodat je zeker weet dat het ook bij je interieur past. Rolgordijnen zijn makkelijk op maat te maken of je kunt ze zelf op maat maken door te meten en te knippen. Zo zijn de Rolgordijnen van Rolgordijnwinkel.nl ook op maat te bestellen.

2. Makkelijk schoon te maken
Niet geheel onbelangrijk: rolgordijnen zijn zeer gemakkelijk schoon te maken en eigenlijk hoef je ze bijna nooit schoon te maken. Waar stof makkelijk blijft liggen op bijvoorbeeld lamellen, hebben vuil en stof minder vat op een rolgordijn. Wilt u toch even de rolgordijnen een frisse look geven? Haal er dan een licht vochtige doek overheen met lauw water.

3. Verduisterende of lichtdoorlatende rolgordijnen?
Een rolgordijnen zijn er in duizenden soorten en maten. Als u kiest voor rolgordijnen in de slaapkamer, is het bijna vanzelfsprekend dat u kiest voor verduisterende rolgordijnen. In de woonkamer is dit niet nodig en zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een goede keus.

4. Overal op te hangen in huis
Door middel van dezelfde rolgordijnen door het gehele huis op te hangen, trek je je favo woonstijl door het hele huis. Zo kun je in de badkamer, woonkamer en slaapkamer kiezen voor dezelfde rolgordijnen omdat het geschikt is voor ieder vertrek. Dit brengt rust in je interieur.