Menu
Make-up

Haal meer uit je beautyproducten

Hoe bewaar je je schoonheidsproducten zo lang mogelijk? Onze geliefde potjes en kleurtjes beschouwen we als mini-investeringen. En net zoals vaak het geval is met aandelen moet je ze dus zo lang mogelijk kunnen bewaren om er rendement uit te halen. Hoe je dat doet? Hier zijn onze gouden regels:

Niet met je vingers
Ga nooit met je vingers rechtstreeks in een potje créme, maar gebruik liever het bijlgeleverde spateltje. Onze handen zijn nooit helemaal vrij van bacteriën, en als die eenmaal in je créme gaan woekeren, kan je wel raden wat er gebeurt.

Tubes, potjes of pompjes
Zuurstof is goed voor ons maar niet voor onze potjes. Doe daarom meteen na gebruik de dop of deksel terug op het potje. Koop bij voorkeur producten met een pompje, die zijn luchtdicht.

Kwastjes
Van kwastjes en borstels heb je het langst plezier als je ze regelmatig met een klein beetje baby shampoo wast en te drogen legt op een schone handdoek. Denk er ook aan om niet te vaak overtollig poeder weg te blazen, de bacteriën uit je mond zijn niet altijd even fris…Tik gewoon even met de borstel op je pols.

Nagellak
Nagellak bewaar je het best in de ijskast, zodat het langer vloeibaar blijft. Zorg dat je nagels vetvrij zijn, bijvoorbeeld met een beetje azijn, zodat je lak beter kan hechten en dus langer blijft zitten. Gebruik voor huishoudelijke klusjes altijd rubberen handschoenen om je handen te beschermen, maar vooral ook omdat je nagellak dan langer mooi blijft.

Mascara
Dit is gezien de verhouding tussen de prijs en de hoeveelheid product in het buisje een van de duurste beautyproducten die er zijn! Daar moeten we dus zuinig op zijn. De beste tip: maak niet te veel op- en neergaande bewegingen met je borsteltje in de tube, daarvan droogt je mascara supersnel uit. Draai het borsteltje liever een keer extra rond.

Wil je er zeker van zijn dat je nooit iets hoeft weg te gooien, probeer dan Glossybox eens uit. Je krijgt dan elke maand een aantal mini-verpakkingen voor een vast bedrag. De ideale manier om producten te testen tegen een super prijs.

Fijne tips? Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je ze automatisch in je mailbox. Doe ook mee met de e-mail cursus Beauty & Budget van PursePower, het is gratis!

Bron: PursePower.nl