Menu
Lifestyle

Symboliek achter een cadeau

Cadeaus zijn onlosmakelijk gekoppeld aan verjaardagen en andere feesten. Met een cadeau laat je zien hoeveel je om iemand geeft of hoe belangrijk een bepaalde gelegenheid is. Een cadeau is om iets terug te kunnen doen voor iemand. Nu kun je natuurlijk een parfum of lippenstift voor iemand kopen, maar bedenk goed wat het idee achter je cadeau is. Dat is vaak veel belangrijker dan het cadeau zelf.

Het idee achter een cadeau
Bij een cadeau is het de bedoeling dat je iets voor iemand doet. Je moet gaan zitten, nadenken over de persoon die jouw cadeau zal ontvangen en bedenken wat diegene leuk zal vinden. Het gaat bij een cadeau niet zozeer om het geld dat een cadeau gekost heeft. Vaak kun je ook iets creatiefs bedenken met bijvoorbeeld de hobby van degene die jouw cadeau zal ontvangen.

Speel in op dat wat nodig is
Veel mensen vinden kleine en simpele voorwerpen handig, maar denken er zelf niet aan om het te kopen. Zolang het niet echt nodig is, willen veel mensen het niet kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan keukengerei of een leuke kandelaar. Zoek een cadeau uit dat handig is om te krijgen. Iets geven waaraan de jarige niet zelf dacht is leuk.

Probeer ook origineel te zijn, koop bijvoorbeeld als je man jarig is een leuke herenpyjama. Kan je man tegen een grap, koop dat een pyjama met een grappige tekst erop of met beertjes erop.

Lukt het niet?
Kun je echt niets bedenken? In dat geval kun je kiezen om een boek of een cd te geven. Vaak geef je deze cadeaus met een bonnetje erbij, zodat het nog gewisseld kan worden. Kom je echt niet verder, probeer dan geen geld te geven. Geld is niet origineel en komt een beetje gemakzuchtig over. Dan kun je beter een cadeaubon geven. Creatief kun je blijven door een kaart te geven met een tekst erop.

Originaliteit, creativiteit en het gevoel krijgen dat de gever ook echt moeite heeft gedaan, is het belangrijkste bij het krijgen van een cadeau.
Zolang je iets geeft wat je zelf leuk vindt, waar je echt achter staat, moet je het vooral doen.