Menu

Stress we hebben het allemaal, een beetje is goed om iets te bereiken, maar van teveel kan je ook echt helemaal gek worden.

Als eerst laten we een kleine lijst zien, van hoe iedereen zijn stress onder controle houdt:

  • 48% luistert naar muziek.
  • 43% trainen of lopen.
  • 42% gaat online.
  • 40% kijkt TV of films.
  • 39% leest.

Zelf gebruik ik ook een paar van deze manieren.

Toch zijn er betere manieren, 68% van de mensen zegt namelijk dat naar een gezondheids-psycholoog gaan erg effectief is.

Maar dit is echt niet de enige optie:

Neem een massage
Dit helpt namelijk bij het verminderen van de stress-hormonen. En als pluspunt verhoogd het de “feel-good” stoffen in je hersenen.

Mediteer
Door meditatie wordt de dagelijkse stress met 39% verminderd.

Lachen is gezond!
Lachen verminderd de sterkte van het stress gevoel. En is gelijk ook het beste medicijn. Waarom? Het verhoogd namelijk de stof, endorfine (temperen de pijn en zorgen voor een gevoel van plezier). Ook verzacht het de spanning in je lichaam. En verminderd de sterkte van je stress reactie.

Maar hoe stop je meer humor in je dag?

Hang strip verhaaltjes op, wees in staat om over jezelf te laten lachen en/ of besteed tijd met grappige mensen.

Ga bewegen
Ja, sporten is ook een goeie manier, het vermindert de hoeveelheid van stresshormonen, leidt je voor dat moment af, zodat je even niet meer aan al je zorgen hoeft te denken en ook hierbij komen de “feel-good” stoffen vrij. En als extraatje het verbeterd je zelfbeeld.

Geniet van de goeie dingen
Genieten – de tijd nemen om bewust te worden van dingen, of om gewoon van de goeie momenten te genieten – helpt ons om de stress te verminderen

Uit een studie blijkt dat mensen die hierin goed zijn, minder problemen hebben met hun werk en privé leven.

Geef meer, minder stress
Als je het gevoel hebt dat je nooit genoeg tijd hebt, probeer dan eens vrijwilligers werk. Volgens studies blijkt dat als je tijd weggeeft je het gevoel krijgt dat je juist meer tijd hebt.

Plus, 78% van de mensen die het laatste jaar vrijwilligerswerk gedaan hebben, zeggen dat het hun stress verminderd heeft.