Vakantie in eigen tuin?

Vakantie in eigen tuin?

Hoewel we dit jaar waarschijnlijk niet naar het buitenland kunnen, moeten we er toch het beste van maken. Dus waarom dan niet heerlijk vakantie vieren in eigen tuin? Daar kunnen we ook onderuit zakken in de zon met een verfrissend drankje naast je. Of gezellig met het gezin thuis wat ondernemen. Op zulke momenten haal je jezelf uit de dagelijkse sleur door gewoon even te genieten van het buitenleven en elkaar. Heb jij geen idee wat je kunt doen om thuis vakantie te vieren en zoek je enkele tips? Lees dan vooral verder.

Haal het buitenland naar de tuin

Niet op vakantie gaan kan een goed moment zijn voor wat quality-time met het gezin. Het buitenland naar de tuin halen én je gezinsleden leren koken. Bereid samen buitenlandse gerecht en breng hiermee de vakantieherinneringen naar boven. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag voor een ander land kiezen die jullie bezocht hebben. Van Spaanse paella naar Griekse Moussaka en sluit af met die lekkere vis van dat havenstadje in Kroatië.
Weer terugdenken aan alles wat jullie die vakantie gedaan hebben onder het genot van lekker bijpassend eten. Hoe leuk is dat? Bovendien kun je genoeg plezier beleven tijdens het koken. Samen koken brengt een gevoel van saamhorigheid met zich mee.

Het kan ook leuk zijn om in de tuin, of als het rustig is, naar het dichtstbijzijnde park te gaan om te picknicken. Maak een goede lunch klaar met lekkere hapjes en drankjes en geniet van de omgeving.

Pak de tuin aan

Tussendoor wil je gewoon helemaal tot rust komen. Hoe fijn zou het dan zijn om dit te kunnen doen in een frisse tuin? Als je voor de vakantie aan de slag gaat, kun je tijdens je vakantie lekker genieten. Begin bijvoorbeeld met de bloemen water geven, de heg te snoeien of de tegels schoon te maken. Of kijk naar een nieuwe tuininrichting. Wil je tuin iets moderner maken of wil je een totaal andere sfeer creëren? Waar je ook voor kiest, het is leuk om in de tuin bezig te gaan. Bovendien is het goede bezigheidstherapie.

Is je tuin er klaar voor? Ga heerlijk in de zon liggen op een comfortabel ligbed en doe even helemaal niks. Het voordeel van ligbedden voor in de tuin is dat ze je het gevoel geven dat je simpelweg uren kan liggen als je de tijd krijgt. Even ontsnappen aan alle stress en dagelijkse sores.

Blijf sportief

Wil je in shape blijven? Blijf dan sportief in deze periode. Vooral als je niet veel sport, is dit een mooie kans om te beginnen. Een van de weinige dingen die je buitenshuis nog kunt doen is hardlopen of bijvoorbeeld fietsen. Zo wordt het voor veel mensen erg verleidelijk om even die frisse neus te halen. Dankzij het sporten maak je endorfine aan en kun je het thuis vervelen weer iets langer aan. Bovendien is het erg gezond. Ga twee keer in de week hardlopen in een bosrijk gebied. Zo ben je goed bezig én heb je een mooie omgeving om naar te kijken. Of ga met je quarantaine partner op een mini citytrip. Haal de fietsen uit de schuur en ga er op uit. Zo kom je weer eens ergens en kun je gezellige gesprekken voeren onderweg. In gezelschap fit blijven, wie wil dat nou niet?

Recreatief.nl