Menu
In de zon

Veilig in de zon … ook in de winter!

Zeker nu het buiten koud en donker is, denken we niet te veel aan de negatieve effecten van de zon. Toch wil de FOD Volksgezondheid, samen met DETIC, OIVO en COMEOS, waarschuwen voor de gevaren van onbeschermd zonnen. Op de site www.veiligindezon.be staan specifieke tips voor de wintersportvakantie.

In België is er tijdens de winter niet zo veel gevaar. Maar mensen die gaan wintersporten moeten extra opletten. In de bergen stijgt de UV-straling namelijk met 4% per 300 meter. Bovendien reflecteert de witte sneeuw bijna 80% van die UV-straling. Een aangepaste bescherming is dus zeker nodig.

De beste bescherming bestaat uit 3 delen. Een zonnecrème aangepast aan de situatie en aan uw huidtype, een lippenbalsem met UV-bescherming en een zonnebril of skimasker met filterniveau CE S3 of S4. Om de wintersporter te helpen een aangepaste zonnecrème te kiezen is er een keuzegids beschikbaar op www.veiligindezon.be. Het is vanzelfsprekend ook nodig om u meerdere malen per dag in te smeren, zelfs indien u al een gebruinde huid hebt.

Meer tips en andere informatie kan u vinden op www.veiligindezon.be.
Bekijk onze FAQ en bezoek onze pagina op facebook: www.facebook.com/veilig.in.de.zon