Menu
In de zon

Tweederde jonge kinderen verbrandt in de zon

Tweederde van de jonge kinderen verbrandt in de zon, zo blijkt uit een onderzoek dat vandaag wordt gepubliceerd door de Mauritsklinieken, poliklinieken dermatologie. De Mauritsklinieken starten vandaag de Week van de Huid (29 mei – 1 juni). De kick off vond plaats op het strand van Scheveningen waar een smeerteam op pad ging om mensen te informeren over een goede huidbescherming in de zon.

Onderzoek
Opvallend is dat ruim driekwart van de ouders/verzorgers aangeeft hun kind meerdere malen per dag in te smeren, toch nog tweederde van de kinderen verbrandt. Zonverbranding op jonge leeftijd zorgt op latere leeftijd voor een verhoogde kans op huidkanker.

Dr. Marcus Meinardi, dermatoloog Mauritsklinieken: ” Kinderen die op jonge leeftijd verbranden hebben op latere leeftijd een verhoogt risico op huidkanker. De huidcellen van kinderen zijn extra kwetsbaar, bij verbranding van de jonge huid door UV-straling is de kans groot dat er beschadigde cellen achterblijven die blijvende schade aanrichten. Op latere leeftijd zorgt deze beschadiging voor een verhoogde kans op huidkanker. ”

Week van de Huid
Naar verwachting komen er per jaar duizenden nieuwe gevallen van huidkanker bij. Omdat het voor kinderen belangrijk is dat zij zich goed tegen de zon beschermen, ligt er in alle Mauritsklinieken het kinderboekje Mammie smeert Sammie klaar om mee te nemen en een tubetje zonnecrème. Het kinderboekje is speciaal ontwikkeld voor kinderen en vertelt op speelse wijze hoe zij op een verantwoorde manier kunnen spelen in de zon. Het boekje is uitgerust met smeertips voor ouders en verzorgers.

Over de Mauritsklinieken
Met vijf vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen zijn de Mauritsklinieken de grootste polikliniek dermatologie van Nederland. Net als in de reguliere ziekenhuizen wordt binnen de Mauritsklinieken de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling. Naast de algemene dermatologie richten de Mauritsklinieken zich op de behandeling van huidkanker, allergieën, huidafwijkingen en spataderen.