5 TIPS voor de ultieme zomer 2013

5 TIPS voor de ultieme zomer 2013

De zomer is dan toch eindelijk echt aangebroken. Officieel begon hij natuurlijk al op 21 juni, maar voor de meeste mensen is het pas echt zomer als de vrije dagen aanbreken en die welverdiende vakantie weer voor de deur staat. Studenten wachten in spanning af of alle tentamens zijn gehaald en werkende mensen zien reikhalzend uit naar die paar vrije weken.

Wat je ook precies doet, eens per jaar is het voor iedereen zomer. Wij helpen je hier op weg met vijf super-tips voor een ultieme zomer 2013!

Tip 1: Ga op stap!
Sommige mensen hebben zowat de hele zomer vrij, anderen hebben maar één week of enkele weken vrij. Ongeacht hoe lang je precies vrij bent, ga op stap! Je wilt toch goede herinneringen overhouden aan je vakantie?

‘Op stap gaan’ kan op veel manieren. De meeste mensen gaan enkele weken op vakantie naar het buitenland. Of je nu jong of oud bent, je houdt vrijwel altijd unieke herinneringen over aan een vakantie. Herinneringen die je nooit meer kwijt zult raken. Helaas heeft niet iedereen de financiële mogelijkheden om op vakantie te gaan. Niet getreurd, ‘op stap gaan’ kan namelijk op nog veel meer manieren:

Uitstapjes in de buurt
Er zijn genoeg leuke dingen te doen in de buurt, zodat je ook dichter bij huis unieke momenten kunt beleven en echt in de zomervibe komt. We kennen ze allemaal wel: een dagje naar een pretpark, een openlucht zwembad, het strand of naar een onbekende stad.

Het buitenland ligt om de hoek
Wil je toch het gevoel hebben dat je in het buitenland op vakantie bent? België en Duitsland liggen voor bijna alle Nederlanders op slechts een paar uurtjes rijden en zijn bovendien ook goed te bereiken met het OV. Een nachtje in een leuk hotel, hostel of op een camping zorgt voor een echt vakantiegevoel!

Familie en vrienden
Het is ook leuk om een paar dagen te logeren bij familie of vrienden. Zo ben je er echt even uit. Je bent in een andere omgeving met mensen die je normaal gesproken niet iedere dag ziet en je hebt genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen in en om het huis.

Tip 2: Ontspan, ontspan, ontspan en ontspan
Bijna iedereen zal de zomer associëren met een positief gevoel. De één met vakantie en zonnige terrasjes, de ander met heerlijk uitslapen en eindelijk weer die goede vriend of vriendin opzoeken. Het is belangrijk dat je in de zomer genoeg ontspant. Dit brengt namelijk een heleboel voordelen met zich mee:

  • Ontspannen is goed voor het lichaam en de geest en dus ook voor je gezondheid.
  • Door te ontspannen verlaag je je stresslevel zodat je in staat bent om het beste te halen uit je dagelijkse bezigheden.
  • Door te ontspannen kun je ontladen van een drukke periode die net achter de rug is en jezelf weer helemaal opladen voor een nieuwe uitdagende periode waarin veel van je wordt verwacht.

Zorg ervoor dat je in je vakantie niet bezig bent met dingen die moeten en probeer zoveel mogelijk te genieten!

Tip 3: Ga zomershoppen
In de zomer zijn er veel redenen om eens lekker te gaan shoppen: je hebt vakantiespullen nodig, het is mooi weer om even de stad in te gaan, je bent in een andere stad met andere winkels of je wilt je garderobe weer eens bijwerken. Hier een paar handige shop-tips:

Shop-tip 1: Het klinkt misschien gek, maar ga in de zomer eens op zoek naar kleding voor de winter. Veel winkels hebben namelijk uitverkoop om van het oude assortiment af te komen.

Shop-tip 2: Van plan om naar het strand te gaan? Zorg dan dat je smartphone goed is beschermd is met een smartphonehoesje. Bescherm bijvoorbeeld je LG Nexus 4 of Sony Xperia S met een LG Nexus 4 hoesje of een Sony Xperia S hoesje. Een hoesje is een kleine investering waarmee je grote ellende voorkomt. Bovendien zijn er veel hoesjes beschikbaar in leuke kleuren of met gave prints.

Shop-tip 3: Ga je op vakantie naar het buitenland? Ga daar dan eens lekker een dagje shoppen. Je vindt daar natuurlijk heel andere spullen dan thuis, het is bovendien vaak veel goedkoper en je hebt ook nog eens een leuke vakantiedag.

Tip 4: Bezoek een leuk feestje
Het is lekker weer en je hoeft de volgende dag helemaal niets. Dat is natuurlijk de ideale combinatie die in de zomer voor iedereen wel eens langskomt. Je kunt dan natuurlijk niet thuis blijven. De zomer staat bol van de leuke feestjes voor iedereen, of je nu jong of oud bent.

Een muziekfestival trekt natuurlijk veel jongeren aan, maar ook voor mensen die niet zo van harde muziek of dansen houden, zijn er hele leuke festivals. Zo kunnen de bierliefhebbers naar één van de vele bierfestivals en cultuurliefhebbers reizen af naar het film- of theaterfestival. Een leuke dag, helemaal in het teken van één thema!

Je kunt natuurlijk ook zelf een feestje bouwen. Organiseer bijvoorbeeld een barbecue met vrienden in het park of een avond op een mooi terras. Alle feestjes hebben met elkaar gemeen dat er veel mensen bij elkaar zijn en er een hoop gezelligheid is.

Tip 5: Blijf sportief
De zomer staat voornamelijk in het teken van lekker luieren en consumeren. Een ijsje hier en een barbecue daar. We willen natuurlijk allemaal optimaal genieten, maar er tegelijkertijd ook zo slank en sportief mogelijk uit blijven zien. Behalve het verbranden van al die overtollige calorieën zijn er ook veel andere redenen om in de zomer lekker te gaan sporten.

Met sporten maak je endorfine aan. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Het zal misschien niet direct aantrekkelijk klinken, maar door een vrije dag te beginnen met een uurtje beweging, haal je echt het beste uit de dag. Je bent namelijk de rest van de dag vrolijk en je zit vol energie.

In de zomer is het bovendien goed weer, en is buiten sporten heel aantrekkelijk. Lekker eens niet hardlopen of fietsen door de regen. Kijk ook eens naar de outdoor-fitness mogelijkheden bij jou in de buurt. Zo kun je je oefeningen doen waardoor je sportief blijft en op hetzelfde moment lekker bruin wordt!

Tenslotte is sporten niet alleen een gezonde bezigheid, maar ook een sociale bezigheid. Je hebt vast vrienden of kennissen die ook graag sporten. Plan dan met een groepje een leuke sportieve dag.

Kortom, er zijn genoeg redenen om deze zomer niet stil te zitten. Benut je vrije dagen optimaal door de leukste dingen te doen. Zo ben je na de zomer weer helemaal fris en opgeladen en kun je er weer helemaal tegenaan!